Hogyan telepítsük a Windows Phone 8.1 Update 2-t

12
lumia-640-update-2-screen

Amint azt többen is tapasztalták – és korábbi cikkünkben mi is megemlítettük – sokan megkapták a Windows Phone 8.1 Update 2-t is, miközben a Windows 10 for phones Technical Preview-t igyekeztek felsimogatni a telefonjukra.

Csakhogy jóval többen vannak azok, akiket inkább érdekelne ez a bizonyos Update 2, mint az egyelőre igencsak pre-béta állapotú Technical Preview. Mert mondjuk szereték, ha végre tudnák k- és bekapcsolni az adatforgalmat az Akcióközpontban.

A helyzet egyáltalán nem reménytelen, aki türelmetlen, az kis szerencsével gyorsan hozzájuthat az Update 2 jósgaihoz. Éppen azt lehet kihasználni, hogy a Windows Insider program sok telefonra először a Windows Phone 8.1 Update 2-t telepíti fel. Figyelem, ismét hangsúlyozzuk, az alábbiakat mindenki csak a saját felelősségére hajtsa végre!

A Windows Phone 8.1 Update 2 telepítésének menete

  • Töltsük le a Windows Insidert a Windows Áruházból, és iratkozzunk fel a programra!
  • A beállítások között keressük meg a Telefon frissítését, és vegyük ki a pipát a frissítések automatikus telepítése jelölőnégyzetből! Ha nem tesszük, akkor másnap reggel arra fogunk ébredni, hogy Windows 10 for phones Technical Preview ott virít a telefonunkon.
  • Indítsuk el, és válasszuk a Fast tracket!
  • Az Akcióközpontban hamarosan megjelenik egy értesítés arról, hogy új frissítés érkezett. Töltsük le a frissítést! Ha sokáig nem történik meg, akkor keressünk rá manuálisan!
  • Miután a letöltés elindul, keressük meg az alkalmazáslistában a Windows Insidert, és töröljük!
  • Ha lejött a frissítés, ne koppintsunk a telepítésre, helyette nézzük meg a frissítés részleteit (ld az alábbi képen a Screenshot 2-t).

wp_ss_20150411_0008

  • Ha a részletek stimmelnek, akkor mehet a telepítés, ha nem, akkor persze nem.

Figyelem! Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire nincs semmiféle garancia arra, hogy a fenti lépéseket követve nem jutunk mégis a Windows 10 for phones Technical Preview-hoz. Mindenki csak a saját felelősségére álljon neki, mi semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, ha valaki mégis a Technical Preview-t hegeszti fel a telefonjára!

Akinek mégis sikerült akarata ellenére eljutnia a Windows 10 for phones Technical Preview-hoz, annak itt egy leírás, hogyan végezhető el a telefon helyreállítása a gyári rendszerre. Az ehhez szükséges eszköz a Windows Phone Recovery Tool: katt a letöltéshez.