Elképzelhető, hogy a Microsoft kiadott néhány fájlt, amelyek majd értesítenek, ha a Windows 10 letölthető lesz a Windows 7 és Windows 8 .1 tulajdonosok számára, és akár le is töltik azt. A fájlokat az után fedezték fel, hogy a Microsoft március végén kiadta a KB3035583-as sorszámú választható, de ajánlott frissítést Windows 7 és Windows 8.1-es rendszerekre. A hivatalos leírásban a következő van:

A frissítés további értesítési képességeket tesz lehetővé, ha a felhasználó számára frissítések elérhetők. Windows 8.1-es, és Windows 7-es (SP1, Service Pack 1) rendszert futtató számítógépekre érvényes.

Ehhez képest a Myce felfedezte, hogy a frissítés teljesen új fájlokat telepít a rendszerbe, egy XML fájl kíséretében. A következőt állítják:

Miután a frissítés letöltődött, hozzáad egy GWX nevű mappát a rendszer System32 nevű mappájához. Ez a mappa 9 fájlt és egy Download nevű mappát tartalmaz. Ráadásul az egyik fájl leírása, amelynek GWXUXWorker.EXE a neve az, hogy „Windows 10 letöltése”.

Az XML fájl alapján a frissítésnek több állapota van. A „None” (semmi) állapotban – nevéhez méltóan – minden funkció „false” (hamis) állapotban van. A következő az „AnticipationUX”, amelyben ha minden igaz, figyelmeztetések jelennek meg, vélhetően a kezdőképernyőn (Windows 8.1), illetve egy ikon jelenhet meg az értesítési területen. A következő fázis a „Reservation”, ebben az előbbiekben említett figyelmeztetéseken felül egy „foglalási oldal” is megjelenik, vélhetően azon lehet feliratkozni a frissítésre. A következő fázisok az RTM (Release to Manufacturing, kiadásra kész verzió, de ekkor még csak a gyártók kapják) első publikálása, majd a „General Availability” (GA, általános elérhetőség, ekkor jut el a „mezei” felhasználókhoz). Ezeket a telepítés fázisai követik: UpgradeDownloadInProgress (frissítés letöltése folyamatban), UpgradeDownloaded (frissítés letöltve), UpgradeReadyToInstall (frissítés telepítésre kész), UpgradeSetupCompatBlock (talán frissítés kompatibilitásának ellenőrzése), UpgradeSetupRolledBack (frissítés telepítése visszavonva) and UpgradeSetupComplete (frissítés telepítve).

A Microsoft korábban bejelentette, hogy a kiadástól számított első évben a Windows 7 és Windows 8.1 tulajdonosok ingyen tölthetik le a Windows 10-et. Valószínű, hogy ez a riasztási rendszer őket fogja majd figyelmeztetni, hogy a Windows 10 elérhető. Ugyanakkor természetesen valamennyi Windows 7 és Windows 8.1 felhasználó már most is feliratkozhat a Windows Insider programra, hogy telepítse a Windows 10 próbaverzióját.

Akit bővebben érdekel az XML fájl, letöltheti a Myce oldaláról.