Amikor a Kabam – az egyik legnagyobb mobil játékfejlesztő – tavaly júniusban bejelentette, hogy több ismert játékát megjelentetik Windows Phone-ra is, ki gondolta, hogy ez lesz a vége?

Az egyezség részeként a Kabam legjobb játékainak egész sorát jelenteti meg windowsos tabletekre és telefonokra a következő évben beleértve a következőket Fast & Furious 6: The Game, Dragons of Atlantis: Heirs of the Dragon és végül The Hobbit: Kingdoms of Middle-earth. Továbbmenve, a Windows felhasználók a jövőben hasonló időpontban jutnak hozzá a Kabam következő játékaihoz, mint a többi platformon.

Aztán elromlott valami. Először csak nem csipkedték magukat, tavaly novemberig eltartott, mire nagy nehezen kiadták Windows Phone 8.1-re a Fast & Furious 6-ot. Azóta pedig egyetlen újjal nem rukkoltak elő. Mivel már 10 hónap eltelt az ígéret óta, ezért a Windows Central munkatársai érdeklődtek a Kabamnál, hogy mi a helyzet a Windows Phone-ra ígért játékokkal. A válasz nem túl valószínű, hogy megörvendezteti a Windows Phone felhasználókat.

A Kabam jelenleg arra koncentrál, hogy iOS-re és Androidra fejlesszen AAA minőségű játékokat, és úgy döntött, nem fejleszt tovább Windows Phone-ra. A Kaban csak a legnagyobb piaci lehetőségekre kocentrál, márpedig ezek jelenleg az iOS és Android készülékek világszerte.

Nyilván ez elkeserítően hathat mindazokra, akik várták a Kaban játékok megjelenését Windows Phone-ra. Az egyetlen remény az lehet, hogy a cég megfontolja, a hamarosan megjelenő Windows 10-re mégis kiad majd játékokat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkElásta a csatabárdot a Getty Images és a Microsoft
Következő cikkWindows 10: lesz átméretezhető Start menü
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.