Többen is azt tapasztalták, hogy amikor a Windows 10 10041-es, illetve 10049-es buildjére próbálnak frissíteni, akkor vagy nem sikerült a frissítés, és „insufficient disk space” (nincs elegendő szabad hely) hibaüzenetet kaptak, vagy pedig a frissítés akár órákig is eltartott.

Ha valamelyikőtöknek ismerősen cseng a történet, akkor a Microsoft közösségi fórumán található a megoldás: a Microsoft szerint a hiba oka az, hogy a Windows 10 néhány verziójában ott volt az összes nyelvi fájl is, amelyeket ilyen esetben mind szeretne frissíteni, ami a nyelvi csomagok sok helyet foglal mondjuk egy olcsóbb tablet háttértárához képest. A hiba azt is okozhatja, hogy rejtélyes fájlok tűnhetnek fel az asztalon, illetve a fájlkezelőben.

A megoldás ez esetben igen egyszerű: meg kell szabadulni a felesleges nyelvi fájloktól. A Microsoft megoldása a következő:

  • indítsuk el a Parancssort rendszergazdaként: jobbklikk a Start menüre, és válasszuk a Command line (as administrator) lehetőséget;
  • a megjelenő ablakba írjuk be, hogy Lpksetup /u;
  • válasszuk ki az eltávolítani kívánt nyelvi csomagokat.

Reméljük, ez megoldja a telepítési problémákat!

MEGOSZTÁS
Előző cikkJelezhet a Windows 7 és 8.1, ha jön a Windows 10 végleges verziója
Következő cikkNa, mi a WhatsApp? Ugyanaz, mint tavaly
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.