Aki akarja elkönyvelheti pusztán reménykedésnek, de az Elephone (mekkora név ez már!) egy 2K-s (2560×1440 pixel felbontású), 4 GB (!) memóriával, 20,7 megapixeles Sony IMX230 szenzoros kamerával és ujjlenyomat olvasóval szerelt Intel processzoros Windows 10-et futtató telefonnal készül. Lenti képünk tanúsága szerint az új telefont nem csak az Android Lolipop verziójával, hanem a még csak készülő új windowsos rendszerrel is szeretnék kiadni.

A hír egy hong kongi kereskedelmi vásárról érkezett, ahol a shenzheni Elephone bemutatta mind aktuális, mind tervben levő készülékeit. Persze egy ilyen kereskedelmi vásár csak egy dolog, ráadásul az Elephone még közelítőleg sem adott meg időpontot, mikorra lenne várható a telefon, tehát amíg nem mutatják be a tényleges készüléket, addig ezt nyugodtan sorolhatjuk a pletykák közé, pláne, hogy igazából még az sem derült ki, hogy két eszközről, vagy egy dual bootos, vagyis Androidot és Windows 10-et egyaránt futtató verzióról lenne egyáltalán szó.

Elephone-2015-flagship-leak_2

A cég egyébként már 8 éve van az okostelefon piacon, és már mintegy 10 millió készüléket adott el Európában, Észak- és Dél-Amerikában, illetve a Közel-Keleten. A kutatás-fejlesztésükre a legbüszkébbek, és jelenleg több, mint ezer munkatársuk van. Jelenlegi csúcskészülékük a P7000-es, amiben 3 GB memória, 5,5″-es full-HD (1080p) kijelző 16 megapixeles hátlapi kamera, és ujjlenyomat olvasó van, és fémből van a kerete. A vicc most következik, ugyanis ezt így együtt mindössze 200 Dezsőért árulják, vagyis ha nálunk lehetne kapni, akkor olyan 80 ezer forintból meg lehetne úszni vámmal és áfával együtt. A tervezett készülékről pedig itt egy renderelt (tehát nem legalább prototípusként létező telefonról készült) kép.

elephone-2k-phone

Persze az ember sosem lehet elég óvatos egy kínai gyártóval szemben, mert ők hajlamosak egy kicsit túl sokat ígérni, és aztán nem beváltani, de mindennek ellenére egy ilyen windows 10-es telefon az ingyenes licensze és a Windows Hello miatt ami már retina- és ujjlenyomat-alapú bejelentkezésre is képes – mondjuk úgy, hogy nem egészen lehetetlen.