A küldhető és fogadható email mérete azóta 25 MB az Office 365-ben, amióta megjelent a szolgáltatás. Amint nagyobb bemutatókat, táblázatokat vagy videókat akart valaki küldeni, egyből emailt kapott, hogy tán el kellene felejteni. A Microsoft arra hivatkozott, hogy létezik a „melléklet küldése linkként” funkció, azonban a felhasználók jelentős része nem kedvelte ezt a megoldást, ők valódi csatolmányként szerették volna ezeket küldeni. Ezért most a Microsoft bejelentette, hogy 150 MB-ra emelik az Office 365 email méretkorlátját, amelyet azonban továbbra is a céges Office 365 rendszergazdák szabályozhatnak 1-től 150 MB-ig, tehát elképzelhető, hogy néhol nem fog változni az eddigi korlát. Az alapértelmezett korlát pedig megmarad 25 MB, tehát ha ennél többet akarunk engedélyezni a felhaszálóinknak, azt be kell állítani.

Az alapértelmezett maximális üzenet méret továbbra is 25 MB, és a meglevő fiókok beállításait sem szeretnénk megváltoztatni. Amint kiderült, vannak, akik még a 25 MB-nál is kisebb korlátoto akarnak, és mi nem akarunk ezen változtatni. Ahelyett tehát, hogy mindenkire rákényszerítenénk egy egységes „mindenkire jó” méretet, inkább meghagyjuk ügyfeleinknek a választás szabadságát

Érdemes még megjegyezni, hogy az Office 365 küldési és a fogadási méretkorlátja külön állítható, ami igen hasznos lehet (például) olyan helyeken, ahol küldeni nem szoktak nagyobb üzeneteket, fogadni viszont igen. Akit bővebben érdekel a téma, esetleg vállalati Exchange adminisztrátor, az az Office Blogban utána nézhet – ugyanitt a méretkorlát beállításának módja is megtekinthető, akár grafikus felületen, akár PowerShell használatával..