Forrás:

WinBeta

A Microsoft igen alaposan átdolgozta a Windows Phone 8.1-hez képest a Windows 10 for phonest. Ahogy mi is tapasztaltuk – és még vannak utórezgései 🙂 – rengetegen érdeklődtek az új rendszer iránt, és bár igyekeztünk mindenkit lebeszélni az elhamarkodott cselekvésről, még így is sokan telepítették. Persze nem csoda, tavaly év vége óta szinte minden forrásból a Windows 10 zuhog ránk, legyen szó akár a pécés, akár a mobol verzióiról.

A leggyakrabban használt alkalmazások egy telefon esetében a címben foglaltak lennének, bár mostanság sokan vannak, aki például jóval többször használják a Facebook Messengert. Ennek ellenére érdemes egy rövid pillantást vetni a változásokra. Ugyanis mindhárom alkalmazást alapjaiban forgatták fel a redmondi srácok, ahogy egyébként az egész rendszer is csak addig hasonlít a Windows Phone 8.1-re, amíg csak a csempéket vagy az alkalmazáslisát látjuk.

A képeken jól megnézhetők a külalak változásai, véleményem szerint a Kapcsolatok között azok a kis kerek bélyegképek kisebbek a kelleténél, ráadásul semmi akadálya nincs annak, hogy ugyanott elférjen akár egy kétszer akkora bélyegkép is. Általában igaz, hogy a legtöbb eszköz kisebb lett, némelyiket már nem is olyan könnyű eltalálni. A képre kattintva galéria nyílik

Érdekes módon, miközben fizikailag kicsit nehezedett egy-két dolog használata, a fenti alkalmazások használata valamelyest könnyebb lett – a kapcsolatok például a korábbinál valamivel jobban átlátható, illetve (végre!) az Üzenetek alkalmazásból is indíthatunk hívást. Jó néhányszor jött volna már jól nekem ez a funkció. Az áttervezés és átszervezés azonban koránt sincs kész, jelenleg nagyon vegyes képet mutat a Windows 10 for phones.

Arra kérünk titeket, írjátok meg, mi a véleményetek az új, átmeneti külsőről!

MEGOSZTÁS
Előző cikkA Microsoft és a HTC a HTC One M9 windows 10-es verzióján dolgozik
Következő cikkMagyarországon is elérhető a Lumia 640 okostelefon
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.