Beköszöntött az április, ideje tehát hogy vigyázó szemeinket a Windows 10 for phones új buildjére vessük. Márpedig úgy néz ki, ezen a fronton végre számíthatunk némi előrelépésre. Legelőször is a Microsoft hivatalosan megerősítette, hogy sikerült megoldani az úgynevezett „partition stitching” technika alkalmazását, aminek segítségével a rendszerpartíció mérete menet közben változtatható. Ez pedig azt jelenti, hogy a redmondiak sokkal több telefonra tudják majd elérhetővé tenni a Windows 10-et, mint eddig. A lista egyelőre még nem teljes, de az elég biztos, hogy a legutóbbi Windows Phone zászlóshajó a Lumia 930 nem fogja megkapni.

Na de mikor? Most éppen úgy tűnik, április második hete lesz a nyerő, tehát valamikor a jövő héten. Gabriel Aul, a Windows Insider program főnöke szerint legalább még egy hétre van szükség arra, hogy teszteljék az összes olyan funkciót és lehetőséget, amelyek a követkető verzió részei lesznek, illetve hogy a build elég stabil ahhoz, hogy egyáltalán kiadják.

„Még mindig van némi munkánk egyes telefonok validálásával, illetve a belső köreinkben keringő buildekkel. Amint a gyakoriságról szóló posztomban is mondtam, nem tudok időpontot garantálni az új buildhez.

Amit viszont tényleg mondhatok, az az, hogy nagyon elégedettek vagyunk a „partition stitching” kóddal és a jelenlegi buildekkel is, de úgy tűnik, még legalább egy hét fejlesztésre van szükségünk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a kibővített lista készülékeire a legjobb buildünk legyen.”

Vagyis ha minden jól megy, a jövő héten már megkaphatjuk az új verziót. ha meg nem, a Microsoft még mindig megteheti, hogy pár készüléket kivesz a listára, a többi viszont megkaphatja időben a preview-t.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10: mi lesz veled Internet Explorer?
Következő cikkHibrid felhőbe mennek a magyar cégek
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.