Forrás:

wmpoweruser

Még januárban a Microsoft bejelentette a Windows 10-ben debütáló úgynevezett univerzális alkalmazásait. Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy április végén érkezik az Universal Office, irodai programcsomag előzetese a Windows 10 for phones felhasználói számára. A jelenlegi legfrisebb 10051-es buildben azonban már elérhető a Maps – azaz Térkép – univerzális alkalmazás.

Ahogy az elvárható, a Térkép ugyanazon funkciókat és felhasználói élményt nyújtja a telefonos és asztali verzióban egyaránt. Az alkalmazás egy új felhasználói felületet kapott, amiben válthatunk az egyes térkép (területi vagy forgalmi) nézetek között.

A keresési funkció fontos és hasznos része lett, hogy kategóriákból tudunk választani, például éttermek vagy hotelek. Ezekre a kategóriákra kattintva a térkép megmutatja a hozzánk legközelebb elhelyezkedő találatokat. A Bing és a Yelp közösködéséből pedig tovább bővítve a funkciókat a térképen kiválasztva egy éttermet megjelenik az adott hely telefonszáma és a Yelp-en elérhető felhasználói, vásárlói vélemények.

Az alkalmazás még koránt sem nevezhető véglegesnek, de gőzerővel dolgoznak a meglévő funkciók tökéletesítésén és az egyéb funkciók beépítésén. Mint azt már cikkem korábbi részében említettem, a Térképek alkalmazás már elérhető a Windows 10 Technical Preview és Windows 10 for phones Technical Preview felhasználói számára. Ha a kedves olvasók közül valaki már használja is az univerzális térképet és érez magában elég elhivatottságot, akkor a felmerülő problémákat, hibákat, illetve bugokat bátran jelezze a Microsoft irányába. Ezzel is segítve a fejlesztési munkálatokat. De itt a weboldalunkon vagy egyéb csatornáinkon is szívesen látjuk a véleményeteket kommentek formájában.

Lásunk néhány képet az univerzális térképekről (a képre kattintva megjelenik a galéria):