Rendszeres olvasóink még biztos emlékeznek rá, hogy a múlt héten Gabriel Aul egy kérdésre azt válaszolta, hogy még legalább egy hét kell, mire kijöhet a Windows 10 for phones Technical Preview újabb verziója, amely már egy rakás Lumiára megérkezhet – kivéve például a Lumia 930-ast, ami sokak szívfájdalma lesz.

Tegnap este aztán Gabriel Aul olyat mondott, amit a saját maga szerint sem volna neki szabad: egyenesen válaszolt, és egy konkrét időpontotot adott meg a Windows 10 for phones Technical Preview újabb verziójának kibocsátására. Éppen a Windows Weekly podcastban szerepelt együtt Mary Jo Foleyval és Paul Thurrottal, ahol egyebek között a telefonokra szánt Windows 10 Technical Preview fejlesztésének nehézségeiről beszélt, amikor Mary Jo lecsapott rá, és megkérdezte, mikor is jön ki a következő build Windows Phone-ra. Gabe erre csak annyit válaszolt, hogy „most pénteken reggel 10 órakor”.

Itt nem állt meg, hanem folytatta azzal, hogy a Lumia 930 és persze az Icon kivételével, de már folyamatban van, hogy az új listán levő telefonok, megkapják pénteken az új Windows 10 for phones Technical Preview buildet. Összesen több, mint 5100 lemezképfájlt kell megírniuk, hogy a Windows csapat hozzájusson a Windows Phne-hoz fejlesztett buildhez, és ez mind el fog készülni péntek délelőttig. Gabe még azt is elárulta, hogy „egy csomó új dolog lesz ebben a buildben”.

Na emberek, a várakozásnak már szinte vége.

Update: ezekre a telefonokra érkezik.