Jó kis esténk, aztán pedig remek kis éjszakánk volt, úgy hajnali 3-ig Magyarországról nemigen lehetett letöltni a Windows 10 for phones Technical Preview-t, aztán nekem először a Windows Phone 8.1 Update 2-t tette fel, majd némi igazgatás, és egy óra reszelés után megérkezett a várva várt Preview. Azzal pedig az első komolyabb hiba: amikor a SIM PIN kódot kellett volna beütni, eleve nem látszottak csillagocskák sem, az ENTER megnyomása után pedig lefagyott az egész miskulancia. Szerecsére én azok közé tartozom, akik fekből tudják a soft resetet: bekapcs + hangerő le. Újraindítás után ugyanez. Aztán keresgélés, és végül meglett a megoldás. Kettő is van egyből, kinek melyik tetszik.

Az első azoknak van, akik kibírják mindden alkalommal a vacakolást. El kell indítani a Settinget, azon belül System (Rendszer), még azon belül Phone (Telefon), és szépen meg kell változtatni a PIN kódot. Persze ugyanarról ugyanarra. Utána pár másodperc múlva már aktiválódik is, lehet telefonálni, megy az adatforgalom, minden rendben van. A második megoldás az az, hogy ugyanitt egyszerűen kikapcsoljuk azt, hogy kérje a SIM PIN kódot.

Update: véletlenül jöttem rá, de van ezeknél még jobb: reseteni kell a telefont. A helyreállítás nem megy, az alkalmazások telepítése pedig borzasztó lassú, de megéri.

MEGOSZTÁS
Előző cikkFrissült a Telegram Messenger Beta
Következő cikkAz NHL 15 lett a tizedik játék az EA Accessben
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.