Forrás:

WinBeta

Mostanra már biztos, hogy a Windows 10 alapértelmezett böngészője nem az Internet Explorer lesz. Ugyanakkor az elmúlt hetekben elég nagy volt a zűrzavar az nternet Explorer 11 körül, még olyan szóbeszéd is volt, hogy egyáltalán nem lesz a Windows 10 része. Tegnap végre kiderült, mik a tervei a redmondiaknak az Internet Explorerrel a Windows 10-ben.

A Microsoft szerint tehát az Internet Explorer nem lesz alapértelmezetten kitűzve sem a Tálcára sem a Start menü kiemelt területén. Ugyanakkor nem lesz kivéve a Windows 10 funkciók közül és nem lesz letiltva sem, ami azt jelenti, hogy akinek arra támad kedve, az viszonylag egyszerűen elindíthatja.

Az Internet Explorer ott fog figyelni a tartalékok között egyszerűen a úgynevezett legacy okokból A Microsoft tervei szerint a Spartan lesz az ügyfelek alapértelmezett böngészője, míg a vállalatoknak és mindazoknak, akik szüksége van visszafelé kombatibilitásra, ott lesz az Internet Explorer. Ami a frissítéseket illeti, az Internet Explorer továbbra is fog biztonsági javításokat és fontos frissítéseket kapni, ahogy az el is várható. Minden más tekintetben a válalat már csak a Spartanra összpontosít, ami azt jelenti, hogy különösebben ne várjuk az Internet Explorer 12 megjelenését.

A Microsoft számára rohamosan közeleg az éves BUILD, ahol mindenki azt várja tőlük, hogy egy funkcióiban teljes értékű Windows 10-et fognak majd demózni, ezt mi is nagyon várjuk. Az RTM verzió valamikor júniusban várható, vagyis a redmondi srácoknak igencsak fel kell kötniük a gatyájukat.