Egy nap híján pont egy hónapja adtunk hírt arról, hogy új, univerzális Windows Áruház fog érkezni, a nyomai legalábbis már megvannak, mert tartalom a Music és a TV szekcióban még nem volt egy szemernyi sem. Tegnap estétől a Microsoft pár Windows Áruházzal kapcsolatos újdonságot ad ki a Windows Inider program résztvevőinek. Az első kiegészítő a Movies & TV (filmek és tévé) lesz.

Ha Windows Insider tagja vagy és a Windows 10-et Technical Preview legutóbbi verzióját használod – akkor mostantól képes leszel videókat tallózni és keresni, valamint filmeket és tévéműsorokat kölcsönözni és vásárolni a Store Betában, és ezeket a Video Preview alkalmazással le is tudod játszani. Ha te is olyan vagy, mint én, és már van egy szép nagy Xbox videó gyűjteményed, akkor ez a gyűjtemény is megjelenik a Video Preview alkalmazásban, amiket temészetesen meg is tudsz nézni. Természetesen a többi Windows eszközödön és Xboxon is.

A Music szekció az elkövetkezendő hetekben érkezik, és azt ígérik, a Build 2015-ön egy csomó mondanivalójuk lesz. Ami azt illeti, az új Store Beta alkalmazás erősen hajlamos az összeomlásra (ezt tanúsíthatom – a ford.), úgyhogy aki tud, az meséljen nekünk a hozzászólások között arról, neki ilyen tapasztalatai vannak erről.