Forrás:

Neowin

Az elmúlt hetek borús hírei után most jöjjön valami vidámabb: a 2015 februárjáig terjedő 3 hónapos időszakban nem volt ugyan sok változás az okostelefonok piacán az Egyesült Államokban, ám a Comscore szerint az Android mellett a Windows Phone is nyert egy keveset. A cég szokásos havi jelentése szerint az Android 0,2, míg a Windows Phone 0,1 százalékpontttal lépett előre, míg az iPhone 0,1 ponttal és a Blackberry 0,2 ponttal visszaessett.

A mindösszesen 186,3 millió előfizető közül 98 millió használ Androidot, 78 millió iPhone-t és 6,5 millió Windowes Phone-t. Hiába nem adott ki mostanság csúcsmodellt a Microsoft, 0,1 százalékos növekedést mégis csak elért a platfor, ami nagyjából 200 ezer új előfizetőt jelent 2014 november vége óta. Ugyanakkor az azt megelőző hónapok 3,6 százalékos részesedéséhez képest ez 0,1 százalék 0,1 százalékos visszalépés.

comscore-usa-3-months-to-february-2015_story

Az összkép nagyjából változatlan, a valahai iPhone fellegvárban ha lassan is, de tovább menetel az Android, az iPhone-on pedig nem segített az 6 és a 6 Plus megjelenése. A Blackberry is hiába adott ki új készülékeket, továbbra is piacot veszít.

Hogy ez mit jelent a rendszerre nézve? Nem túl sokat, de a növekedés – legyen az bármennyire is csekély mértékű jó kilátásokat jelent a Microsoftnak, amelytúl azt várják, hogy a hónap végéig új saját márkás csúcskészüléket fog megjelentetni.

MEGOSZTÁS
Előző cikkAz NHL 15 lett a tizedik játék az EA Accessben
Következő cikkEgy gyors betekintés a Windows Phone 8.1 Update 2-be
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.