Az év első fele óta a Microsoft egyik bevallott célja az alsó kategória kiszolgálása nem csak a telefonos, hanem a tabletes vonalon is. Aki olvas minket, az nyilván tapasztalhatta ezt, hiszen az utóbbi mondjuk két hónapban olyan eszközök tesztjeit olvashatta nálunk, amelyek létezése – mondjuk – tavaly még elképzelhetetlen volt.

A történetben azonban jelenleg van egy csavar, és egyre motoszkál bennem valami, hogy ezt majd valamilyen hosszabb fejtágító formájában a kedves és a kedvetlen olvasók nyakába öntsem, azonban fel lehet lélegezni, ez a pillanat egyelőre nem jött el, és igen, drága olvasóm, ha szerencséd van, soha nem kapod meg tőlem ezt a klasszikust a túl hosszú, minek olvassam el kategóriában.

Most csak egy részletre koncentrálnék, mivel a tegnapi napom két fontos dolog köré szerveződött. Egyrészt egy bérenc háttérbeszélgetésre készültem a gyíkemberekkel, másrészt próbáltam rávenni egy bizonyos gyártó egy bizonyos termékét (bővebb részleteket sajnos egyelőre nem árulhatunk el) arra, hogy a Windows 10 egyik verziójáról (bővebb részleteket sajnos egyelőre nem árulhatunk el) frissüljön a következőre (bővebb részleteket sajnos egyelőre nem árulhatunk el).

A klasszikus történetmesélés szabályait felrúgva kezdjük a végkimenetellel. A történet hőse (bővebb részleteket sajnos egyelőre nem árulhatunk el) elbukta a feladatot. Egyes rosszindulatú pletykák szerint eközben lila fejjel és a nyakán kidagadó erekkel próbálta afféle modern Rockyként a világ tudomására hozni az érzéseit, ám erről bővebb részleteket sajnos egyelőre nem árulhatunk el. Ha másért nem, a kiskorúak érdekében.

Nem fogok nagy újdonságot elárulni, de ami korlát, az korlát. Épp nemrég beszélgettem az általam említett készülék hazai forgalmazójának egyik emberével arról, hogy képtelenek megfelelni a várakozásoknak. Ha 16 GB háttértára van egy készüléknek, akkor az a konklúzó, a konkurenciáé mennyivel szexibb a duplájával, ha legalább 32 GB, akkor az, a konkurenciáé (amelyben csak 16 GB van) mennyivel olcsóbb.

Márpedig ez a bizonyos 16 GB komoly korlát. A klasszikus verziófrissítés elképzelhetetlen ennyi háttértárral. Rendben, ez sarkalatos kijelentés volt, hiszen ha összesen két weboldalt nézegetsz vele, vagy a kredenc billegését szünteted meg vele, és két órája vásároltad, akkor a frissítés elméletben lehetséges. Nem akarok senkit illúziókba kergetni, ezért bevallom, így nem próbáltam. Csak azt, hogy kőkemény egy hét használat után egy átlagosan használt tabletről előbb az Office csomagot törlöm, aztán az ezt, aztán az azt, aztán tulajdonképpen mindent, és aztán a végén úgyis az arcomba röhög, hogy frissíted ám a kviddicsedet. A végén már külső telepítőről próbáltam. Lúzer vagyok.

Ez most nem egy képekkel telerakott cikk, bocsássatok meg.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMicrosoft Lumia 640 XL – Nagyon nagy Ő?
Következő cikkMegérkeztek az univerzális MSN (Bing) alkalmazások Windows 10 Mobile-ra
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.