Forrás:

WinBeta

A Microsoft éppen most adta hozzá a Windows 10-hez a „bemutatós” (aka kabbe) emojit. Aki azt hinné, hogy ez valami egészen új és szokatlan dolog a Microsofttól, annak üzennénk, hogy cseppet sem az, Skype-on is érdemes megnézni mi történik, ha azt írjuk be, hogy (finger), majd elküldjük – bár tény, ezt a funkciót a Microsoft csak megörökölte. A WinBeta korábban már írt arról, hogy a Microsoft bővíteni akarja a Windows 10 emojikészletét, persze nem csak a kabbe jellel, hanem star trekes jelzésekkel és különböző bőrszín variációkkal is. Az efféle kommunikáció egyre és egyre népszerűbbé válik az SMS-szerű üzenetváltásoknál, ahol a tömör fogalmazás igen fontos.

Az új emojik aztán kiváló muníciót szolgáltattak Jimmy Kimmelnek, aki élő műsorában kicsit körüljárta a témát. A különböző bőrszínű variációkra azt mondta, végre megvalósult Martin Luther King álma, aztán azzal szórakoztatta magát és a közönséget, hogy míg az eredeti kabbe emojikat kénytelenek kiblörözni, az azoknak megfelelő felfordított jégkrémforma micsodákat simán bemutathatja, akarom mondani bemutathat velük (lásd fenti illusztrációnkat). Míg az egyik sértő, a másik nem az. Végül azon is poénkodott kicsit , hogy a bőrszínek közé hogyan keveredett egy szürke is: tán valaki bemutathat nekünk a sírból is?

Persze nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy a Microsoftot megemlítik egy tévéműsorban. A Windows 10 valószínúleg lesz annyira a cég utóbbi 20 évének nagy durranása, hogy egy ideig az fog folyni a csapból is. A fenti Youtube videó ugyan rövidke, de aki szereti a kifejezetten amerikai hangulatú humort, az nem fog csalódni benne.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA Microsoft lelövi az App Socialt
Következő cikkSzelfibot támogatás Windows Phone-ra
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.