Mivel az Apple maga tervezi a hardvert és a szoftvert is, ami a hardveren fut, ettől azok tökéletes harmóniában vannak egymással. Vagy legalábbis ez a legenda lengi körül az Apple-t. Hogy hát nem olcsó, viszont cserébe szuperoptimalizált, és persze megnyitja a szívcsakrádat is. Mai trollmadzagunk következik.

A nagy helyzet ugyanis az, lehet, hogy mégsem teljesen igaz ez az alapvetés. Alex King, A Tufts University számítástudományi hallgatója kábé egy hónapja jutott hozzá egy új MacBookhoz, és ez idő alatt a BootCamp nevű bootkezelő révén futtatta a Windows 10 próbaverzióját is, és az eredmény lenyűgözte.

Gyorsan, simán fut, 60 fps-sel jelenít meg, hacsak nem dolgoztatod meg nagyon. Egyértelműen jobb a teljesítménye, mint az OS X-é, és arra a következésre jutottam tőle, hogy az Apple-nek nem ártana az animációin csiszolgatni. A Mission Control még akkor sem megy teljesen simán, ha kikapcsolom az átlátszóságát, míg Windows 10-en utis minden simán megy, ha bekapcsolom az AERO Glass átlátszóságot. Ami figyelemre méltó, és az érzésem tőle, hogy a MacBookom több lenne, mint bármikor korábban.

De nem csak ennyi az egész, ott van a Windows 10-be épített Cortana is, illetve az akkumulátorral is jól bánik.

A Cortana fantasztikus kiegészítő, és azt gondolom, már csak idő kérdése kell legyen, hogy az Apple is kiadja valahogy a Sirit OS X-re. Tök király dolog a szoba túlsó sarkából megkérdezni, hogy „Hé Cortana, melyik út megyen itt Budára milyen lesz holnap az idő?”

Az akkumulátor használati idő nagyon jónak tűnt a rövid idő alatt, amíg használtam. Nem merítettem le teljesen, de jó úton voltam egy 9 órás használati idő felé 40 százalékos fényerő mellett.

Bár nem végeztem megfelelő vizsgálatokat, tényleg jók a tapasztalataim Macen a Windows 10 teljesítményével, különös tekintettel a felhasználói felületre. Emellett megfelelő akkumulátor használati időt, és atombiztos stabilitást is tapasztaltam.

Jó hírek ezek mindenkinek, aki Macet használ, ám akár játékra, akár munkára kell neki a Windows is, mert úgy néz ki, mindkét területen jól teljesít.

MEGOSZTÁS
Előző cikkAllview WI7 tablet – a legolcsóbb Win-tablet.
Következő cikkMit gondolsz a Windows 10 Mobile új próbaverziójáról?
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.