Forrás:

kiemelt kép credit: Windows Central, a többi képernyőkép a szerző munkája

Pár napja a hét ajánlataként bemutattuk a Lock Screen Changer Windows Phone alkalmazást, ami akkor 1 napig ingyenes volt. A mai napon viszont egy olyan zárképernyő alkalmazást szeretnék bemutatni nektek, ami néhány funkciót nem számolva ingyenes. Ez nem más, mint a Lockmix, amit órák hosszat teszteltem, mire az összes lehetőséget ki tudtam próbálni. Eddigi általam látott ilyen applikációk közül, ez tűnik a legjobbnak, és melegen ajánlom mindenki számára!

Egy gyakran frissített alkalmazásról van szó, ami most az 1.15.1 verziószámnál jár! Csapjunk is bele, a képekre kattintva galéria jelenik meg!

Amint elindítjuk, már a bemutatkozás is jó érzéssel tölt el, szépen navigál az első lépések mentén, de ha ez valakinek nem elég, akkor alul ott a link, amin Youtube videó mutatja be a működését. A beállítások tárháza igencsak nagy. Az általános és helyzet beállítások egyértelműek, a megjelenéssel kezdődik az érdekesség. Betűméret, betűtípus, vastagítás, szöveg és háttér szín, opacitás (átlátszatlanság) és homályosítás (háttérkép homályosítás) vár ránk. Már az elején érdemes arról dönteni, hogy a különböző funkciók átlátszóak, vagy valamilyen háttérszínnel illetve kerettel megjelenítve legyenek, mert kicsit szenvedősebb később. Persze utólag is lehet mindent módosítani egyedileg, de ha egységes, áttetsző alkalmazásokat szeretnénk, jobb ezt előre, még itt megtenni!

Továbbá állíthatunk be frissítési rendszerességet és a „gyári” zárolási képernyőhöz viszonyított képernyő beállításokat. Található még oktató anyag, GYIK és hibaelhárító is. Jól működnek, de ne lepődjünk meg, mert itt-ott Google Translate-tel fordították a súgót magyar nyelvre. Ez így kicsit vicces, de végül is működik. Amennyiben az alapokkal megvagyunk, jöhet az alkalmazások kiválasztása, de ez sokkal nehezebb, mint gondolnánk. Vannak fizetős alkalmazások, szerencsére ezek előbb kipróbálhatók. Egyesével 325 magyar forintba kerülnek, de egyben is megvásárolhatók 980 forintért. Már a háttér beállítására is 8 alkalmazás segít bennünket, melyből csak kettő fizetős.

Az Album vetítés, a Kép és a Képek vetítése a telefonon található képekből, a többi internetről szedett fotókból válogat és váltogat.

Alkalmazásokból is elég szép a választék, nekem akadt néhány kedvencem, „sajnos” a fizetősből jöttek a kedvencek, szerintem megéri egy doboz cigaretta árát. A google naptárat használóknak sajnos fizetni kell az örömért, de aki a saját telefon naptárból dolgozik, annak ingyenes lesz.

  • Az időjárás a megadott mérettől függően az aktuális naptól akár 6 napot is megjelenít. Választhatunk több időjárás előrejelzést végző szolgáltatás közül, 4 fajta ikonkészletből.
  • A QR kódot az előre megadott személyes adatok alapján készíti, lényegét tekintve egy elektronikus névjegykártya, melyet a másik fél leolvas és kész. Név, cím, email, mobilszámok, cégnév, honlap, cég cím, ország és végül jegyzet is felvehető.
  • Sporteredmény rendkívül jól beállítható. Nagyon sok sportág ligája közül választhatunk, illetve csapatot is beállíthatunk, mindkettőből akár többet is.
  • A Google naptárat használóknak is fizetni kell az örömért, de aki a saját telefon naptárból dolgozik, annak ingyenes lesz.

Nekem a nem fizetősekből az alábbit sikerült összeállítani. Időjárás, aktuális hét, napkelte és napnyugta és a névnapok kaptak helyet.

wp_ss_20150507_0058

Ha tetszik, akkor letöltheted a Windows Phone Áruházból, vagy az alábbi QR-kód segítségével, és ha van kedved, megoszthatod velünk a véleményedet róla!

qr code

[divide color=”#ff8c00″]

A cikk legújabb szerzőnk munkája, aki váthatóan a jövőben rendszeresen fog alkalmazás leírásokkal megörvendeztetni titeket.