Forrás:

Neowin

Mintegy két hete történt, hogy a Microsoft a Build 2015-ön bejelentette, az Android és az iOS alkalmazások is viszonylag egyszerűen portolhatók lesznek Windows Phone-ra, akarom mondani Windows 10-re. Ehhez két új SDK-t fognak kiadni, amelyekkel talán áthidalható lesz az úgynevezett app gap. A törpök élete azonban nem csak játék és mese: a portolás mégsem lesz gyerekjáték, ráadásul a portolt alkalmazások egy része nehézségekbe fog ütközni.

Az androidos alkalmazásokat a Project Astoriával lehet majd áttenni Windows 10-re, ám azok az alkalmazások, amelyek bizonyos androidos háttérszolgáltatásokat és funkciókat használnak, bizonyos nehézségekkel fognak szembenézni. Ezek az akadályok nem szándékosak, egyszerűen abból következnek, hogy az Android és a Windows szolgáltatások nem pont ugyanolyanok.

Valamivel jobb a helyzet az iOS alkalmazások esetében. Bár a Continuum kapásból felejtős, ám egyes mélyen integrált szolgáltatások esetén a windowsos megfelelők még jobbak is lehetnek. A Project Islandwood keretében az iOS fejlesztők többféle eszközre is kitehetik majd az alkalmazásukat, ami az androidos portok esetében nem feltétlenül lesz meg. Kevin Gallo azt is elárulta, hogy az alkalmazások portolása hosszú távon ne feltétlenül lesz tökéletes.