Forrás:

WinBeta

A Windows Phone meglehetősen sok problémája volt az utóbbi időkben, nagyrészt a konkurencia létezése, és az miatt, mert hiába a harmadik legnépszerűbb mobil rendszer, a globális piaci részesedése messze elmarad a vetélytársaiétól. A Microsoft válasza erre a Windows 10 Mobile, ami már közületek is többeknek ott van valamelyik telefonján, és múltkori felmérésünk alapján 58 százalékotok szerint az irány helyes, míg 31 százalékotok szerint ugyan még nem, de már alakul.

Az ASUS nemrég mutatta be az androidos ZenFone 2-t az Egyesült Államokban,és akkor is úgy tűnt, a cégnek nincsenek windowsos okostelefonnal kapcsolatos tervei mostanában. Jonney Shih az ASUS elnöke azt nyilatkozta a Mashable-nek, hogy a Windows Phone nem olyan hatékony, mint az iOS vagy az Android.

A Windows előnye abban rejlik, hogy egyszerre használható munkára és szórakozásra. Őszintén szólva [telefonok esetében a Windowsnak] ez az előnye nem túl nagy [az iOS-hez és az Androidhoz képest].

A Microsoft mindent a Windows 10-re tesz fel, amely olyan funkciókat kínál, mint egyetlen vetélytársa sem. Ezek közül a legütősebb a Continuum, amely révén automatikusan igazodik a különféle képernyőméretekhez. A Microsoft ezt a Build 2015-ön be is mutatta, és ígéretesnek tűnt, ahogy a telefont nagyobb képernyőre lehetett csatlakoztatni, aminek révén egyszere használható mint okostelefon és munkaeszköz.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVideón a Windows 10 10122-es kiadása – videóval
Következő cikkWindows 10 Mobile: szerintetek az irány bíztató
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.