Az Office 365 lesz majd az Outlook.com mögött

2
outlook webmail final
Forrás:

The Verge

A Microsoft azt tervezi, hogy az Outlook.com technológiáját és külsejét lecseréli az Office 365-ére. Microsoft-közeli források szerint a társaság még ebben az évben átköltözteti a felhasználóit az Office 365-re. Az Office 365-nek fontos része az Outlook Web Access, és az információ az, hogy az Outlook.comot elkezdik összehangolni annak felületével és funkcióival. Az Outlook.com név megmarad a fogyasztói szegmensben, és az Office 365 fog mögötte állni de külön szolgáltatásként fog üzemelni az Office 365 előnyei nélkül.

A költözés elsődleges oka a Microsoft Outlook, Exchange és Office 365 platformjainak összehangolása, és az, hogy ehhez hozzáadják a fogyasztói Outlook.com szolgáltatást azt jelenti, hogy ezt a keveréket egységessé teszik. A múlt héten a Verge-nek adott interjújában Rob Lefferts az Office Apps általános igazgatója azon töprengett, hogy a változás tészeként lehetnek némi felületi változások. „Azt várom, hogy lesz pár vizuális fejlesztés,” mondta Lefferts. „Viták folytak arról, milyen módon végezzük el, de mivel egyébb céljaink is vannak az Exchange-dzsel az Outlookkal és az Outlook.commal, úgy tűnt, ez a legegyszerűbb megoldás.”

outlook web appA Microsoft már hónapok óta nem végzett nagyobb frissítést az Outlook.comon, és épp nem rég szüntették meg a Google és a Facebok chat támogatását. A felhasználói felület várható változásai nagy valószínűséggel az Office 365 által használt Outlook Web App felülete felé tartó folyamat részei lesznek. Ami sokban hasonlít az Outlook.com felületéhez, tehát az Outlook.com és a Hotmail felhasználók többségének ismerősek lesznek az elkövetkezendő változások. Az Outlook.com költöztetése segít a Microsoftnak az asztali, a mobil és a webes Outlokon ugyanazokat a kiegészítőket biztosítani, a köszönhetően a közös kódbázisnak.