Tegnap számoltunk be arról, hogy a Windows Media Player a Windows 10-ben már nem lesz benne. Ez azonban néhány felhasználónak gondot okozhat, ugyanis ez volt a Microsoft gyári DVD lejátszója. A Windows 7 felhasználóknak ez beépített lehetőség volt a Windows Media Player révén, amihez a Windows 8 felhasználók már csak külön juthattak hozzá, a Windows 10 felhasználók pedig hoppon maradnak. Így egymás között azért tegyük hozzá, hogy a DVD korszaka nem kicsit leáldozóban van, de ne hagyjuk az út szélén maradni azokat, akik ragaszkodnak hozzá.

Ennek megfelelően most az a majdnem hivatalos információ, hogy a Microsoft a későbbiekben lehetővé teszi valahogyan a DVD lejátszást Windows 10 alatt. Feljebb Gabriel Aul tweetje látható, amiben azt írja „az emberek leginkább DVD-ket játszottak le a WMC-vel. A későbbiekben biztosítunk egy másik lehetőséget a DVD lejátszásra.” Hogy ez a lehetőség mi lesz, és hogy ingyenes vagy fizetős, azt valamikor később jelenthetik be.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10: megújul a kisebb tabletek felülete
Következő cikkA hét ajánlata: Lock Screen Changer
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.