A Blogging Windowson Joe Belfiore megerősítette a pletykákat, miszerint a Cortana sem lesz csak windowsos szolgáltatás. A blogbejegyzés fő témája a Windows 10-be beépített Phone Companion alkalmazás, amellyel tetszőleges telefon csatlakoztatható lesz a rendszerhez. Ennek kapcsán ír arról Belfiore, hogy a a jövőben azok is élvezhetik a Cortana előnyeit, akik nem rendelkeznek Windows Phone-nal. A már említett Windows Companion alkalmazásával lehet majd telepíteni a Google Play, illetve később az Apple App Store-ból Cortanát.

Ahogy Belfiore fogalmaz: a Cortana alkalmazás a legtöbb dolgot tudni fogja, amit pécén vagy Windows Phone-on. A leírás alapján a személyi asszisztens funkciók például ugyanúgy működni fognak. Ugyanakkor az androidos és iphone-os Cortana „csak egy alkalmazás” lesz, nem pedig a rendszer része, ezért a Cortana ezt érintő funkciói, mint például rendszerbeállítások megváltoztatása vagy alkalmazások indítása „kezdetben” nem lesznek elérhetők. A Cortana június végén érkezik Androidra, és „idén valamikor később” iPhone-ra.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA hónap képei – Április
Következő cikkÚjabb Android OEM-eket csábított el a Microsoft
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.