Forrás:

Microsoft sajtóközlemény, képek: Microsoft News Center

A rendszergazdák munkáját megkönnyítő új megoldásokat mutatott be a Microsoft

A Windows 10 új eszközeivel frissítéseket és új funkciókat telepíthet az IT a munkavállalók gépeire

A Microsoft Corp. (továbbiakban: Microsoft) hétfőn, az idén először megrendezett Ignite Konferencián jelentette be, hogy több olyan új terméket és szolgáltatást tesz elérhetővé – például a Windows operációs rendszer új menedzsmentfunkcióit, a Microsoft Office új hibridfelhő-megoldásait és az új SQL Servert – amelyek segítségével a rendszergazdák az üzleti felhasználású számítástechnika új korszakába vezethetik át a cégeiket.

„Egyetlen vállalkozás sem lehet sikeres és nem növekedhet az IT megújítása, átalakítása nélkül” – mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. „A rendszergazdák eszköztárának bővítése a Microsoft üzletpolitikájának lényeges részét képezi, így az őket segítő megoldások megtalálhatóak a Windows 10, az Office 365, az Azure és más felhőalapú technológiák funkciói között.”

Brad Anderson vállalati kliensekért és mobil megoldásokért felelős alelnök cikke, amely a Microsoft hivatalos blogján jelent meg a témában, ide kattintva olvasható el.

Satya Nadella on reinventing productivity & business processes
Satya Nadella

A Microsoft vezérigazgatója a konferencia több mint 23 000 résztvevője előtt elhangzott előadásában – amelyet az interneten további ezrek követtek nyomon – mutatta be, hogy a Microsoft miként járul hozzá a vállalati informatikai szolgáltatások megújításához és sikeréhez. A hozzá csatlakozó José Ángel Sánchez, a tavalyi FIFA-győztes, és a FIFA által a 20. század legjobb futballklubjának megválasztott Real Madrid C.F vezérigazgatója elmondta: „A Real Madrid sok-sok éve tartozik a futball élvonalához. A Microsofttal való együttműködésünknek köszönhetően, amely a digitális átalakulásunkat segíti elő, most már nemcsak a pályán, hanem azon kívül is győztesek lehetünk. A Microsoft felhőalapú szolgáltatásai és teljes termékportfóliója egy igazi, információ-vezérelt szervezetté alakít át minket, miközben világszerte 450 millió rajongónknak biztosít exkluzív, személyre szabott tartalmakat és szolgáltatásokat a mérkőzések előtt, alatt és azokat követően.”

A tegnapi eseményen ismertetett megoldások többféle kihívásra adnak válaszokat és nyitnak meg új lehetőséget a rendszergazdák számára:

Még személyesebb számítástechnika

Terry Myerson announces Windows Update for Business
Terry Myerson
 • A tegnap* bevezetett Windows Update for Business egy olyan új felügyeleti szolgáltatás a Windows 10 operációs rendszeren belül, amelynek segítségével az eszközöket folyamatosan frissíteni lehet a legújabb biztonsági és funkcionális újdonságokkal. Az új megoldás révén csökkenthetők az üzemeltetési költségek, felügyelhető a frissítések terítése, gyorsabban válnak elérhetővé a biztonsági és az egyéb kritikus frissítések és a Microsoft legújabb innovatív megoldásai. A Windows Store for Business további felügyeleti eszközöket kínál, amelyekkel a vállalati döntéshozók a legmegbízhatóbb szoftverekhez, tartalmakhoz juthatnak hozzá, és ezeket kollégáikkal megoszthatják.
 • A System Center Configuration Manager – amelynek technikai előzetese szintén tegnap óta érhető el – a Windows 10 felügyeletére szolgál. További eszközöket ad a rendszergazdák kezébe, hogy telepítsék, frissítsék, menedzseljék, a Windows Update for Business-be integrálják a Windows 10 rendszert megvédve azt a külső behatolási kísérletektől is. Mindezeken túl, a Microsoft hamarosan szervizcsomagokat is megjelentet a Configuration Manager 2012-t és a 2012 R2-t használó ügyfelei részére, továbbá a Microsoft Intune frissítését a Windows 10 támogatásához.

Hatékonyság új szemmel

Producer view in Skype for Business broadcast meeting

 • Ma hozta nyilvánosságra a Microsoft az Office 2016 első előzetesét. Ez új, beépülő alkalmazásokkal, valósidejű közös szerkesztéssel teszi még hatékonyabbá az Office desktop verzióját, amelyet több mint 1 milliárd ember használ világszerte. A valósidejű jelenlét és az, hogy a felhasználó azonnal láthatja, hogy a többiek milyen tartalmi és formai változtatásokat hajtanak végre a dokumentumon, lehetővé teszi, hogy a munkatársak egyazon oldalon maradva hozzanak létre tartalmakat.
 • A Skype for Business broadcasting egy olyan funkció, amellyel akár 10 ezer embernek közvetíthetünk egy megbeszélést. A szolgáltatás az Azure Media Services-t veszi igénybe az audio-, videoartalmak és Power Point prezentációk közvetítéséhez. A Skype for Business broadcasting a Bing Puls-szal együttműködve a véleményváltozásokat, a Yammerrel pedig a közönség beszélgetéseit követi nyomon. Az egyéb funkcióknak köszönhetően harmadik fél például közvélemény kutatást is kezdeményezhet a résztvevők körében, vagy hivatalos kérdőíveket küldhet ki.

 

 • A ma bemutatott, és az Office Graph által támogatott Office Delve a szervezetről szóló, csoportra vagy személyre lebontott elemzéseket készít az Office 365 adatai alapján. Egy felhasználóbarát kezelőfelületen lehet mérni, nyomon követni és a legfontosabb trendeket azonosítani – mint például a bevonódás, az elérhetőség, a munka-magánélet egyensúlya, az egyes munkavállalóknak a munkatársaikkal és külső partnerekkel való interakciói alapján.
Julia White previews organizational analytics in Office Delve
Julia White bemutatja az Office Delve-t
 • A SharePoint Server 2016 első ismertetője is ma hangzott el, az előzetese még az idén kijön. Ez továbbfejlesztett és új funkciókat egyaránt tartalmaz majd, amely új felhasználói élményt, a vállalati elvárásoknak való jobb megfelelést és jelentéskészítési eszközöket biztosít majd. Az új verzió a telephelyen dolgozó SharePoint felhasználóknak új megoldásokhoz való hozzáférést is nyújt a felhőben, az Office 365 hibrid telepítésével.
 • Az Ignite Konferencián bemutatták az Exchange Server 2016-ot is, amelynek az előzetese szintén még az idén megjelenik. Ennek újdonságai először az Office 365-ben jelennek meg – ilyen lesz a megújuló közös dokumentumszerkesztés, a gyorsabb és okosabb keresés, a továbbfejlesztett eDiscovery, valamint a levelezéshez, a naptárfunkcióhoz és a névjegyalbumhoz kapcsolódó további fejlesztési lehetőségek megjelenése.

Okos felhő

 • Az új generációs hibrid felhő. Ma mutatták be, a nyáron pedig előzetesként elérhető lesz elérhető a Microsoft Azure Stack, amely az Azure felhasználói élményt, továbbá az infrastruktúra- és platformszolgáltatási képességeket az ügyfelek adatközpontjai számára rendelkezésre bocsátja. Az Azure Stack segítségével az IT-csapatok a vállalati alkalmazásokat könnyedén összehangolhatják az elérhető korszerű alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, miközben a felügyelet folyamatosan az ő kezükben marad. Az Azure Stack ugyanarra a technológiára épül, mint az Azure.. A Windows Server 2016 új előzetese is ma látott napvilágot. Ez prémium minőségű platformot biztosít a vállalati és felhőalkalmazások számára olyan technológiai megoldások révén, mint például a Nano Server, amely egy új telepítési opció. A szintén mától elérhető Microsoft Operations Management Suite (OMS) felhőalapú megoldástovább bővíti a System Center funkcióit az felügyelet területén szinte minden hibrid felhő, beleértve az Azure, a harmadik fél által üzemeltetett felhő (például Amazon Web Services), Windows Server, Linux, VMware és OpenStack felé. Az OMS tovább bővíti a System Center 2016 funkcióit, amelynek előzetese már ezen a héten elérhető lesz.
Brad Anderson on the intelligent cloud
Brad Anderson az okos felhőről
 • Az SQL Server 2016-nak szintén idén nyáron jelenik meg az előzetese. Ez azért képvisel fontos technológiai előrelépést, mert egy olyan adatbázis-kezelő és -elemző platformot biztosít, amely áttörést jelentő teljesítménynövekedést kínál az üzleti kritikus alkalmazások, valamint a telephelyeken és a felhőben keletkező adatok még mélyrehatóbb elemzése terén. A legfontosabb funkciói: valósidejű üzemeltetési analitikával ellátott továbbfejlesztett in-memory technológiák, új biztonsági és titkosítási megoldások, beépített, továbbfejlesztett, R-nyelvű elemzőfunkció, valamint mobil BI a telephelyi adatok gyűjtéséhez és elemzéséhez. Az új Stretch Database funkció az iparág első olyan megoldása, amely költséghatékony módon biztosít hozzáférést a historikus adatokhoz azáltal, hogy azokat automatikusan a felhőbe helyezi át a költséghatékony tárolás érdekében.
 • A Microsoft továbbfejlesztett kockázatelemző megoldása (Microsoft Advanced Threat Analytics – ATA) a nemrégiben felvásárolt Aorato technológiájára épül. Ennek előzetese már elérhető. Az ATA a viselkedésminták analízisével és a gépi tanulás használatával az rendszergazdákat abban segíti, hogy időben azonosítani tudják a biztonsági előírások megsértését és a biztonsági kockázatokat, hogy a válaszintézkedésekhez pontos információk álljanak a rendelkezésükre.
 • Office 365 – jobb átláthatóság és ellenőrzés. Az Ignite konferencián bemutatott megoldások révén az ügyfelek Office 365-ben tárolt adatai úgy válnak jobban láthatóvá, hogy eközben nő az adatbiztonság. A Customer Lockbox egyértelmű jóváhagyási jogokat biztosít az adatáramlást érintő esetekben. Az irodai hatékonyságot növelő szoftvercsomagok közül egyedül az Office 365 biztosít ilyen szintű felügyeleti eszközöket az ügyfél számára.

Az Ignite konferenciáról további részletek a Microsoft News Centerben találhatóak.

[divide width=”medium” color=”#ff8c00″]

* a közlemény május 5-i, vagyis tegnapi.