Tegnap rutinszerűen reseteltem a 10080-as kiadású Windows 10 Mobile-t a telefonomon, és utána meglepve tapasztaltam, hogy néhány dolog ettől megváltozott. Botor fejjel azt gondoltam, ennek a reseteléshez van köze, ám ahogyan ez klasszikusan szokott lenni, a véletlen összefüggés tényleg véletlen volt. Az „adjátok vissza a Glance screenemet és a dupla koppos ébresztésemet” tüntetéshez még várom a jelentkezéseket, de a Bing alkalmazásokról időközben kiderült, hogy frissebbek az új verziók, mint gondoltam.

MSN-Weather-new-Windows-10-Mobile-screensA fontos közös pont a dizájnváltás. Ahogy a Windows Phone 8.1 kinézete át fog alakulni a Windows 10 Mobile kinézetévé, ugyanúgy a hozzá való alkalmazások is átalakulnak. Már egy ideje az a véleményem, hogy sok ős-Windows Phone rajongó szívét meg fogja tiporni az új rendszer, és az új Bing alkalmazások megerősítenek ebben. A klasszikus Metro dizájn lassan szép emlékké válik, az első szerelem bennünk él mindörökké, ám jönnek az új szerelmek, akarom mondani az új dizájnok. Jó sok hamburger menüvel. Viszont egységes kinézettel ismét. Nagyon egységesek, és ha az időjárós alkalmazást nézem, az bizony nekem nagyon tetszik, és nem azért, mert a megnyitásakor egy másodpercig animálja az esőt, hanem azért, mert ezt leszámítva is igen szép.

MSN-Weather-new-Windows-10-Mobile-screens2Érdekes, hogy ezeknek az alkalmazásoknak az ikonja nem változott meg a Windows Phone Áruházban. Ezt az egyet hiányolom. A dizájnváltás ugyanis ezeken nem látszik. Szerintem kellene.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA kis tabletek tulajdonosai úgy jártak
Következő cikkWindows Phone: itt a Hány éves vagy alkalmazás
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.