A múlt heti Build 2015-ön biztosan sokaknak feltűnt, hogy Joe Belfiore egy olyan pólóban feszített, amelyen a Windows logó volt, ám nem akárhogyan, hanem egyeskből és nullákból kirakva. Elég egyértelműnek tűnt, hogy ezek akár még jelenthetnek is valamit. És tényleg. Ha nem csak májusi kacsa az egész, akkor egy bizonyos Kévin Gosse fogta magát és kihámozta a jelentését a logóba rejtett tatalomnak. Íme a megfejtés:

  • There are 10 types of people in the world. Vagyis hogy 10 féle ember van a világon. A kockahumor folytatása nincs rajta, miszerint aki ismeri a kettest számrendszert és aki nem.
  • Windows 10, because 7 8 9. Mivel a Windows 9 kimaradt a dobásból, én nem egészen értem, de egynek ez is megteszi.
  • Congrats on being one of the first. Tehát garulálunk, hogy az elsők egyike vagy.
  • Windows Insiders help us develop the future. Talk to us @ Windows. A Windows Insiderek (mármint a program résztvevői) segítenek a jövőt fejleszteni. Beszélj velünk a Microsoftnál.
bináris win10
A nevezetes kód-logó

Szóval, amint látható, nem túl nagy bölcseségek voltak elrejtve, de ahogy mondani szokták, rejtvényt nem az eredmény kedvéért fejt az ember, hanem a rejtvényfejtésért magáért. Ha meg nem szokták ezt mondani, akkor ezentúl én találtam ki.

MEGOSZTÁS
Előző cikkSzelfibot támogatás Windows Phone-ra
Következő cikkMegjelent a Circle Stopwatch Windows Phone-ra
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.