Még hétfőn jelentették be, tehát kis késéssel adjuk közre, amiért elnézést kérünk, de a lényeg az, hogy a Microsoft úgy döntött, nyilvánossá teszi az Office 2016 próbaverzióját. Az asztali verziók IT szakembereknek és fejlesztőknek szánt próbaverzióját még márciusban adták ki, most pedig beindult a nagyközönségnek szánt program is. Aki most letölti a próbaverziót, az a teljes verzió megjelenéséig, tehát nagyjából 2015 őszéig használhatja azt. Utána az aktív Office 365 előfizetők a megszokott módon frissíthetnek a végleges verzióra.

Az Office 2016 újdonságai

  • Bárhol elérhető dokumentumok – a felhőben tárolt dokumentumok at bárhol lehet majd szerkeszteni (eddig csak szinkronizáció történt), plusz az Outlook intelligensebben kezeli majd a OneDrive csatolmányokat.
  • Együttműködés – valós idejű együttműködés eddig csak az Office Online alkalmazásaival működött, az Office 2016-tól kezdve ez az asztali alkalmazásokkal is lehetséges lesz.
  • Okos alkalmazások – amelyek a használat során tanulni képesek, mint például az Office új keresője a Tell Me, a Clutter, amely a felhasználó levelezési szokásait elemezve elrejti a lényegtelennek ítélt üzeneteket, vagy a Bingre épülő Insights, amellyel a szövegünkhöz kapcsolódó, webről származó információkat lehet megtekinteni.
  • Gyorsabb adatelemzés Excelben.
  • Válalatoknak szánt adatbiztonsági (adatvesztés védelem, multifaktoros bejelentkezés, információs jogkezelés) fejlesztési (üzembe helyezési), megosztási, illetve hálózat megosztás és frissítésmenedzselési szolgáltatások.

Aki szívesen kipróbálná az Office 2016 programcsomagot, az letöltheti az az Office 2016 Preview oldaláról.

[symple_button url=”https://products.office.com/en-us/office-2016-preview” color=”orange” size=”default” border_radius=”3px” target=”blank” rel=”nofollow” icon_left=”download” icon_right=””]Office 2016 Preview letöltése[/symple_button]

MEGOSZTÁS
Előző cikkAz Office 365 lesz majd az Outlook.com mögött
Következő cikkWindows 10: a sötét téma beállítása
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.