Tegyük a szívünkre a kezünket, soha nem volt egy kitörő siker, és most Windows Media Centernek annyi. Igazából már 2009 óta nem fejlesztik, az utolsó Windows verzió, amelybe „alanyi jogon” bekerült, az a Windows 7 volt, már a Windows 8-ban is utólag, plusz szolgáltatásként jelent csak meg, ennek elenére a rajongók egy ideig még reménykedtek. Ez a remény megszűnt. A Windows Media Center „nem kompatibilis a Windows 10-zel,” s nem is lesz soha. Aki nagyon ragaszkodik hozzá, annak nem marad más választása, hogy ragaszkodik a Windows 7-hez vagy 8.1-hez, és nem frissít Windows 10-re, különben az alábbi hibaüzenettel fog találkozni.

wmc-incompatibleA Media Center felülete a maga idejében úttörőnek számított, ez ihlette meg a mára Kodi néven futó XBMC alkotóit, azonban a videokodek ellátása sosem volt eltúlzott, és a feliratok támogatása sem tartozott soha a legnagyobb erősségei közé. Jó darabig kapott folyamatos frissítéseket, egy időben még plugineket is fejlesztgettek hozzá, ám igazán nagy sikert az alternatív médialejátszókkal szemben – a fentebb említett hiányosságai miatt – soha nem volt képes elérni, ezért a Windows 8 megjelenése előtt egy évvel Steven Sinofsky bejelentette, hogy az (akkor) új rendszernek már nem lesz része. Akkor még egy utólagos bővítéssel elérhetővé tették, ennek ellenér mára tulajdonképpen nem is mérhető, háyan ragaszkodnak még hozzá.

Alternatívája pedig van bőven. Az Xbox felhasználók számára adott, a pécé felhasználóknak pedig ott a már említett Kodi, aki pedig nem ragaszkodik a pécés megoldáshoz, az mára olyan médialejátszót vesz magának, amilyet nem szégyell. Akinek pedig a pécére streamelt tévé hiányzik, annak ott a VLC lejátszó, amely a Windows Áruházban is elérhető, de természetesen a klasszikus változata is telepíthető.

MEGOSZTÁS
Előző cikkPletyka: két új csúcs Lumia specifikációi
Következő cikkMicrosoft Edge bemutató videó
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.