Eljutottunk odáig, hogy most már látható is az, hogy a Windows 10 minden egyes kiadással egyre jobb és jobb lesz. A legutolsó kiadás a 10122-es, amely pár szóban elég nehezen leírható változásokat hoz el a Start menüben, a Continuumban, és a Microoft Edge-ben, amely továbbra is Project Spartan néven fut. Ezen felül az Insider Hub is kapott még egy ráncfelvarrást, illetve az alapértelmezett programok kezelésében is történiek egy radikális változás.

A Start menüből desktop módban eltűnik a jobb felső sarokban levő átméretező, tablet módban pedig egyrészt kicsit nagyobbak lettek a csempék, másrészt az eddigi bal oldali menü „eltűnt,” ezzel kinézetben történt egy visszatérés a Windows 8 hagyományaihoz, az „eltűnt” menü helyett pedig van a bal felső sarokan egy no, micsoda? Hát őcsoda, egy haburgermenü teljes életkicsiségében.

A Project Spartan kapott egy New Tab nevű lapot, ami önmagában nem lenne egy nagy durranás, a konkurenciának is van ilyenje. Ez egy kis pontosításra szorul, ugyanis ilyenje nincs. A New Tab oldal valójában egy kis saját kezdőoldal, ahogyan ezt korábban már megírtuk. A pornóoldalak szerelmeseinek kedvéért a Spartanban is megjelent az in private mode, amivel lopakodó üzemmódban lehet böngészni, végre a Spartan is jelzi, ha valamelyik lapon éppen hangoskodik valami, és a Reading View is ott van szépen: ha valami a Windows Central agyonbonyolított oldalát képes ilyen pofonegyszerű formában megjeleníteni, azt mi nagyon szeretjük.

windows-10-build-10122-scnAhogy olvasóink tapasztalták, mostanában kicsit ritkultak a cikkek, ezért elnézést, de ma jó kifogásunk lesz, ugyanis remélhetően frissítésként felmegy ez a kiadás egy olyan gyöszre, aminek összesen 16 GB-os háttértára van, és az időbe telik. Durva kihívás? Nem kicsit, ezért nem lehet előle félreállni! Addig is, aki már feltette a 10122-es kiadást, az bármi újdonságot talál benne, az kérjük írja meg nekünk, addig pedig kezeket az érintőképernyőkre, és soha ne higgyetek a felugró androidos vírusfigyelmeztetéseknek!

MEGOSZTÁS
Előző cikkMár a Windows 10-re gyúr a Dropbox
Következő cikkAz ASUS elnöke szerint okostelefonra nem való Windows
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.