Még anno a 10056-os kiadás megjelenésekor megírtuk, hogyan kell beállítani a sötét témát Windows 10-re, azonban azóta emúlt egy kis idő és a Windows Central újra felmelegítette a témát. Ami önmagában nem lenne ok arra, hogy mi is ezt tegyük, de egyrészt van benne egy apró változás, másrészt olyan pöpi képernyőképeket raktak hozzá (cukiságfaktor rulez!), hogy fájt volna a szívem nem kitenni. Kezdjük akkor az ürüggyel, hogyan is kell beállítani a témát!

regedit

  • Indítsuk el a Registry szerkesztőt (futtatás, beírjuk, hogy regedit és ENTER).
  • Navigáljunk el a következő kulcsig: HKCUSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionThemesPersonalize.
  • Hozzunk létre egy új DWORD értéket, kereszteljük el úgy, hogy SystemUsesLightTheme, majd adjunk neki egy 0 (nulla) értéket.
  • Indítsuk újra a számítógépet (ez a változás, korábban nem kellett). Update: IamTwo olvasónk szerint nem kell.

És akor jöjjenek a képek!

dark-theme dark-theme2

MEGOSZTÁS
Előző cikkNyilvános lett az Office 2016 próbaverziója
Következő cikkItt az új Lumia Camera Beta – nem mindenkinek
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.