Forrás:

Neowin

A Microsoft épp most tartja Chicagóban az Ignite konferenciát, amelynek bevezető előadása tele volt a Windows 10 új funkcióit bemutató demókkal – beleértve a felület új fejlesztéseit és a vállalati frissítési rendszert. Már jó néhány olyan Windows kiadásról tettünk említést, amelyek végül nem lettek nyilvánosak, és most alább megnézhetünk egy olyan videót, amelyen Joe Belfiore mutatja be a friss verzió működését kis méretű tableten.

Bár maga a Microsoft még nem adott ki ilyen tabletet, jól tudjuk, hogy a 8″-es méretet sokan preferálják. Mivel több pécé gyártó – például a Dell és a Lenovo – is adott ki 8″-es méretű tableteket, a Microsoft számára nem lényegtelen demonstrálni azt, hogy a Windows 10 megfelelően fut az ilyen kicsi eszközökön.

Belfiore azt is bemutatta, mi történik, ha fogjuk és dokkolóba tesszük ezeket az eszközöket. Amint látható, ilyenkor – megfelelő méretű kijelzőhöz csatlakoztatva – pontosan ugyanazt a felhasználói élményt képesek nyújtani, mint nagyobb társaik. Ennek az az oka, hogy nem egy lebutított verzió fut rajtuk, ezért dokkolás után pontosan úgy viselkednek, mint egy hagyományos, asztali pécé. A demóban jó látszik, hogy egy munkafolyamatban bármikor áttérhetünk a tablet önálló használatáról a dokkolóba helyezéssel és vissza.

MEGOSZTÁS
Előző cikkHamis a Lumia 940 fotó?
Következő cikkBeépített DVD lejátszás jöhet a Windows 10-hez
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.