Forrás:

WMPoweruser

Egy eddig ismeretlen, RM-1104 típusszámú készülék kapta meg a szükséges engedélyeket Indonéziában. Aki egy kicsit is foglalkozott a Nokia Lumiákkal, az tudja, hogy az RM-mel kezdődő számozás az ő típusjelzésük volt (nem csak a Lumiáké), amit aztán a Microsoft is átvett a Lumiákkal együtt. Az említett készülék specifikációi erősen hasonlítanak a már nálunk is többször emlegetett Lumia 940 adataira, ezért nem egészen alaptalan az a feltételezés, hogy a kettő megegyezhet.

Ami egyben azt is jelenti, elképzelhető, hogy talán mégsem kell olyan sokat aludni addig, amíg a sokak által már nagyon várt új Microsoft Lumia zászlóshajó megérkezik. Igen, a várakozás egyre erősebb, hiszen a Lumia 930 tavaly nyári megjelenése óta a Nokia, majd később Microsoft szinte kizárólag a legalsó árkategóriában adott ki új telefonokat, amelyek ugyan valóban sikeresek, ám közben a konkurencia nyakra-főre dobta piacra a csilinél is vilibb új telefonokat.

Emlékeztetőül lássuk a legfontosabb adatokat, mi várható az új csodamasinától:

  • 5,2″-es QHD (2560×1440) felbontású kijelző;
  • 3 GB memória;
  • 32 GB belső háttértár;
  • 20 megapixeles hátlapi kamera;
  • 3000 mAh-s akkumulátor.

És persze Windows 10 Mobile, ami a legfrissebb hírek szerint lehetséges, hogy már szeptember végén megérkezik a gyártókhoz, ami azt is jelentheti, hogy a legfrissebb Windows 10 Mobile telefonok akár valamivel a korábban megadott október végi határidő előtt is megjelenhetnek.


Kiemelt képünk csak illusztráció, a Lumia 940 kinézetéről egyelőre nincsenek hozzáférhető információk.