„De a legnagyobb isten áldása a kukoricagombóc.”

No, pont úgy vagyok a TeamViewer-rel, mint a lókereskedő a kukoricagombóccal, nem tudok betelni vele! Erről a programról igen rég szerettem volna írni, de úgy voltam vele, ismert dolog ez. Ellenben közeledve az 5.000 lélekszámú közösség felé azon gondolkodtam el, hogy ismerik közel 5.000-en és használják néha? Kétlem, hiszen a saját ismerőseim sem ismerik, úgyhogy aki nem használta még az fogadja, kérem alássan.

Mielőtt telefonon elkezdtem használni, PC-n néhány alkalommal próbáltam, de ez telefonon nagy élmény nekem. Amint megvásároltam a 930-amat, ez az alkalmazás az első 10 között lejött és azóta is rendszeresen használom. A képre kattintva képgaléria nyílik meg.

Két dolog kell hozzá. Szükséges egy kliens a telefonunkra, illetve egy a számítógépünkre. Innentől két dolog közül választhatunk. Vagy a generált azonosító és jelszó használatával kapcsolódunk vagy készítünk egy felhasználót és hozzá egy jelszót és ennek segítségével csatlakozunk. Én ez utóbbit ajánlom, mert ha egyszer megcsináljuk, akkor csak a jelszót kell tudnunk és elérjük.

Számos dologra használhatjuk, például másoknak segíthetjük beállítani a gépet, vagy a sajátunkat elérni. Én így szoktam például a gépemről elküldeni magamnak fájlokat, melyek nincsenek feltöltve valamilyen felhő szolgáltatásba. Sőt, ha beállítjuk a Windowsban, akkor be is indíthatjuk kikapcsolt PC-nket, így nem is kell, hogy bekapcsolva legyen gépünk folyamatosan! Természetesen többet is beállíthatunk, ami szintúgy hasznos.

Én még nem hiányoltam a gyakorlatban, de a WP-s verzióból sajnos hiányzik a valós idejű hang- és videó átvitel, illetve a fájlküldés. Ez PC-n és azt kell mondjam, minden egyéb mobil platformon elérhető, ezért abban reménykedem, hogy ez később számunkra is pótolva lesz, mert tényleg úgy lenne teljes.

A TeamViewer youtube csatornáján találtam bemutató videót, mely teljességgel megmutatja a működését és talán jobban látszik, mint képeken. Annyi változás mindenképp van, hogy a csempe már áttetsző és nem kék.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/mbqCHI2sZmU”]

Ha megtetszett a program és ki szeretnéd próbálni, akkor kattints a képre vagy jelenítsd meg a QR kód segítségével.

e27608bc-0f03-4fee-a249-6d4b2813b313