A Windows Central olvasói fedezték fel a Windows 10 Moble 10149-es kiadásában, hogy a Store betából letölthető Windows Camera (a Lumia Camera valószínűsíthető utódja) már képes az arcfelismerésre, amikor átváltunk az előoldali kamerára, hogy például lőjünk magunkról egy szelfit.

windows-camera-ffc-face-recognitionA Windows Phone 8.1-ben levő „gyári” Lumia Camera nem tud ilyet ( Update: mint kiderült, a hátoldali kamerával már eddig is tudta, csak a szemköztivel nem.), aki viszont letölti a Windows Camerát, annak megjelenik egy sárga négyzet az arcánál. Nem mindenki foglalkozik az ilyesmivel, de ez is egy újabb jele annak, hogy a Microsoft folyamatosan csiszolgatja alkalmazásait, szolgáltatásait, és persze a rendszereit is. A Windows 10 Mobile legutóbbi, 10149-es kiadása már amúgy is kiemelkedően a legjobb az eddigiek közül – persze elvárható, hogy a frissebb jobb legyen, mint a régebbi –, de azért nem árt, ha megjelennek benne ilyen apróbb fejlesztések is.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVideón a Windows 10 Mobile 10149
Következő cikkNavigálás kicsit másképp
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.