A hívásrögzítés a Windows Phone felhasználók legrégebbi vágyai közé tartozik. Az igazságnak része az is, hogy a három legnépszerűbb rendszer egyikének sincs ilyen natív funkciója, Android esetében egyes gyártók csempészik bele, illetve több független alkalmazás is létezik. A Windows Phone azonban egy zárt rendszer, ezért arra ilyen típusú alkalmazások jelenleg egyáltalán nem léteznek, még a ROM főzőmesterek kínálatában sincs hasonló.

call-recoding-screens-permission
Balra az alkalmazás csempéje, jobbra az engedély

A Windows 10 Mobile 10149-es verziójában azonban egy bizonyos Damien N. a File Explorerrel (mivel mással) felfedezte, hogy van egy új alapértelmezett mappa, aminek Recorded Calls a neve, ami magyarul rögzített hívásoknak lehet fordítani. Ráadásul az új univerzális Voice Recorder (hangrögzítő) alkalmazás jogai között (képünkön) szerepel a Recorded Calls mappához való hozzáférés. A két apróság együtt igen valószínűvé teszi, hogy a Windows 10 Mobile-ban a hívásrögzítés egyrészt natív, tehát rendszerszintű szolgáltatás lesz, másrészt, hogy az ehhez való hozzáféréshez külön engedély lesz majd szükséges, ami nem árt, hiszen nem feltétlenül lenne előnyös, ha tetszőleges független alkalmazás hozzáférne a rögített telefonbeszélgetéseinkhez.

Akárhogy is nézzük, úgy tűnik, a Windows 10 Mobile ki fog pipálni még egy tételt a legnépszerűbb kívánságok cseppet sem rövid listáján. Ti vajon fogjátok használni a hívásrögzítést?

MEGOSZTÁS
Előző cikkNavigálás kicsit másképp
Következő cikkQ/7 – a gyors nyereményjáték
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.