Az E3 árnyékában Major Nelson (Larry Hyrb) egy új videót osztott meg, melyben kollégájával, Richard Irving-gel közösen mutatták be az új Xbox frissítést. Az új update-be sok dolog fért, talán ez tekinthető a 8-ról 10-re való frissítésnek konzolon. Nézzük, mit kapunk!

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/JQNIyJhdIbk?rel=0″]

  • Új kezdőképernyő: az új kezdőképernyő fő feladata a leggyakrabban használt tartalmak mutatása lesz, így ha az ember függőlegesen görget majd elérheti a mostanában játszott játékait és használt alkalmazásait és új infókat kaphat róluk. Elő fognak tűnni új achievementek, játék klipek és akár teljesen új, felfedezésre váró tartalmak is. Itt kapnak majd helyet a kiadók által publikált közlemények is.

 

  • Egy új guide: a játék legfontosabb kellékei, mint a partyk, az üzenetek és barátok mostantól hihetetlenül könnyen elérhetők lesznek mind a kezdőképernyőről, mind játék közben. Előbbinél csak balra kell görgetni, míg utóbbinál dupla koppintás az Xbox gombon és már ott is az új guide a képernyő balján. Itt minden sürgős dolog elérhető.

  • Kommunikációs szekció: a kezdőképernyőtől jobbra talált helyet minden ami social. Itt lesz ezentúl az activity feedtől kezdve a trending szekción át a barátaid összes nyűge. Mindezt egy helyen.

  • Cortana: a jól megszokott és szeretett személyi asszisztensünk hirtelen a kedvenc, legszemélyesebb személyi játékasszisztensünkké is válik. Persze most nem hívásokat intéz majd és a legfrisebb tőzsdei hírekről számol be, hanem barátokat keres, videókat vesz fel és oszt meg helyettünk, és ami a legfontosabb talán: gépel. Persze folyamatosan frissen tartja magát a telefonunkkal és PC-nkkel, így akár olyan emlékeztetőt is adhatunk meg, ami akkor aktivizálódik, amikor belépünk a kezdőképernyőnkre Xbox One-on. Sajnos első körben csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban érkezik.

Xbox One Cortana

Továbbá még az E3 előtt, teljes csendben elindult a Microsoft régóta várt játék streamelős szolgáltatása, mely segítségével a PC-nken is játszhatjuk a kedvenc Xbox One-os címeinket. Sajnos még csak a preview tagoknak érhető el az egész, de sok dolgot tudhatunk meg mi is a gyakori kérdésekből. Például Kinectes címek nem lesznek támogatva, de a sima játékokhoz is Xbox-os kontroller kell. A Game DVR és Twitch-elés a konzolon streamelés közben nem fog működni, de ha a PC specifikációja megfelelő, akkor ott használhatjuk ezeket is.

Nektek hogy tetszik az új kezdőképernyő? Mit szóltok Cortanához?