Forrás:

Neowin

Tegnap este (magyar idő szerint valamikor hajnaltájt) gördült ki a Windows Insider program résztvevőinek a Windows 10 Mobile 10149-es kiadása, amint azt délelőtt meg is írtuk. Ami mindenképpen örömteli benne, hogy a 10136-os megjelenése óta eltelt viszonylag rövid idő (számomra mindenképpen) annak a jele, hogy a fejlesztés olyan fázisba került, amikor a külső szemlélő számára felgyorsul a fejlesztés üteme. Ugyanakkor még ez a kiadás is tele van bosszantónál bosszantóbb hibákkal.

Mindenekelőtt a frissítés menetében még mindog ott figyel a migrációs képernyő hiánya, amiről már a 10136-os kiadás kapcsán is írtunk. vagyis az akkor leírtak még mindig érvényesek. Nem mindenki fogja tapasztalni, de elvben a többség igen, és hát jobb félni, mint. Aki nem akar visszaolvasni, annak röviden csak annyit: amíg nem jelenik meg a zárképernyőn a dátum és az idő, addig ne tessék még csak hozzá érni sem, akármilyen hosszú ideig húzódik is, különben a korábbi és az új kiadás csúnyán össze tud keveredni, ami egy nagyjából használhatatlan rendszert eredményezhet, és örülhetünk, ha a jó 1 órás hard reset visszakutyulja nekünk a dolgokat.

Alább akkor következzenek a legfontosabb bibik – nem feltétlenül fontossági vagy zavarósági sorrendben.

  • Nem reagál az Install (Telepítés) gomb. Töltőre a masinát, és 40%-os töltöttség felett újra húzhat.
  • Néhányan 80091007-es hibaüzenetet kapnak, ha a 10136-os kiadásról próbálnak frissíteni. Leül, hátradől, türelmesen vár, amíg kijavítják a bibit, vaaagy lehet visszaállni Windows Phone 8.1-re és lehet kezdeni elölről.
  • Nincs Insider Hub. Csak semmi pánik, visszatér még.
  • Néha nem jelenik meg a PIN (képernyzár kód) bepötyögésére szolgáló numerikus billentyűzet. Kerülő megoldás lehet ilyenkor az Action Center lehúzása után próbát tenni valaminek a megnyitásával, legyen az akár egy értesítés, akár a Beállítások.
  • Nagyon ritkán előfordul, hogy nem lehet feloldani a telefont a PIN bepötyögése után. A Neowin javaslata az, hogy hagyjuk pihenni pár órát, én a soft resetet preferálnám, ami pár óra helyett pár perc. Ugyanakkor a hiba állítólag képes egyre sűrűbben jelentkezni, amire Vlad Dudau szerint az újraflashelés a megoldás. Én egy hard resetet azért megkockáztatnék előbb.
  • Ha be lett állítva a Gmail fiók, az valamiért képes a Messaging (SMS) alkalmazást megkavarni. Ajánlott megoldás a soft reset.
  • Egyes alkalmazások esetében, hiába vettük meg azokat, próbaverziót kapunk cserébe. Ráadásul az in-app (alkalmazáson belüli) vásárlásainkat is bukhatjuk. Egyelőre nincs megoldás, reménykedjünk, hogy javítják, különben irgum-burgum.
  • Egyes alkalmazások esetében kavar lehet a színekkel. Például Outlook Mail narancssárga színben, ami alapvetően a kapcsolat hiányát jelezné.
  • Néha hiába húzzuk le az Action Centert, az üres.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ezeket a hibákat leszámítva a 10149-es verzió tényleg sokkal gyorsabb és sokkal stabilabb még a 10136-osnál is, pedig már az is óriási ugrás volt az előzőekhez képest.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA Windows 10 Mobile 10149-es kiadás újdonságai
Következő cikkVideón a Windows 10 Mobile 10149
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.