Forrás:

WMPoweruser

Ma reggeli első cikkünk többek között arról is szólt, hogy a Windows 10 Mobile Technical Preview 10136-os kiadására sajnos nem lehet frissíteni a jelenlegi, 10080-as verzióról, ezért előbb vissza kell állítani a telefonon a Windows Phone 8.1-es verzióját. Mint azt leírtuk, ennek az oka az úgynevezett „upgrade bug.”

A visszaállás nem egy különösen bonyolult folyamat, de kezdőknek nem árt, ha kapnak egy részletes leírást arról, hogyan is kell ezt csinálni. Természetesen előtte ne feledjük el ellenőrizni, hogy a mentés be van kapcsolva! Ha nem volt, akkor kapcsoljuk be, és várjunk nagyjából egy negyedórát. A helyreállítás ugyanis minden adatot töröl a telefonunkról. A művelethez először is le kell tölteni és telepíteni a Windows Phone Recovery Toolt. Ha ezzel végeztünk, indítsuk el a programot, és hajtsuk végre a következő lépéseket:

wp_recovery_tool_start

 • Csatlakoztassuk a telefont a pécénkhez a hozzá tartozó adatkábellel. Amennyiben rövid idő múlva nem sikerül a telefon felismerése, válasszuk le a telefont, kattintsunk a „A telefonom észlelése nem történt meg” gombra, és kövessük az utasításokat.
 • Ha megtörtént a telefon felismerése, kattintsunk a hozzátartozó képre.

wp_recovery_tool_firmware

 • Kis idő múlva megjelenik a legutolsó elérhető frissítés. Mivel Windows 10 Mobile-ról akarunk Windows Phone 8.1-re visszaállni, ezért ne csodálkozzunk, hogy azt írja, az elérhető verzió korábbi, mint a jelenlegi. Kattintsunk a „Szoftver telepítése” gombra.
 • Ha megjelenik egy figyelmeztetés arról, érdemes lenne menteni a telefon tartalmát, kattintsunk a továbbra.

wp_recovery_tool_download

 • Ez után a program letölti a legutolsó firmware-t, majd telepíti azt. A firmware mérete általában 1,7 GB körüli méretű, aminek a leöltése a viszonylag alacsony letöltési sebesség miatt akár fél óráig is tarthat. Maga a telepítés egy pár perces művelet.

wp_recovery_tool_install

 • Ha minden rendben ment, akkor kapunk egy értesítést arról, hogy a frissítés rendben lezajlott. Zárjuk be a programot, válasszuk le a telefont, és kövessük a rajta megjelenő utasításokat.

A Windows 10 Mobile és a Windows Phone 8.1 mentése nem teljesen kompatibilis egymással, ezért ne csodálkozzunk, ha a helyreállítás után nem egészen ugyanúgy fog kinézni a Kezdőképernyő.

 • Csigaszerű Játékizé

  Én nekem nem az írja hogy Szoftver telepítése hanem azt, hogy már a legfrisseb van felrakva és, hogy szoftver újratelepítése van

  • Vámos Szabolcs

   Nálam ugyanez a helyzet.

  • mrgc

   Szintén. 🙁

  • mrgc

   Kipróbáltam, és a Windows Phone 8.1 (8.10.12393.890) került vissza a Lumia 625-ösömre. Annak ellenére, hogy az előző csatolt kép szerint a Windows 10 Mobile Insider Preview 10080-as buildjét jelezte ki mint elérhető verzió.

   Igaz, első próbálkozásra lefagyott az installnál, de aztán felismerte, hogy gáz van és csinált egy emergency flashinget. Viszont innen már simán ment tovább az install.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone_version_history#Windows_Phone_8.1

  • mrgc

   Nyugodtan mehet a “Szoftver újratelepítése”.
   Kipróbáltam, nekem a Windows Phone 8.1-et (8.10.12393.890) rakta fel ténylegesen a Lumia 625-re.
   Aztán talált új frissítést (8.10.14219.341), most éppen ezt telepíti.

   Szerintem most már inkább megvárom a Windows 10 Mobile végleges verzióját…

 • Csigaszerű Játékizé

  Végül felrakta a WP 8.1-et csak az a gond, hogy már lassan 15 perce rakja a telefon a alkalmazásokat azzal a felirettel, hogy:
  Apps
  A few more apps still need to finish installing. It should just take another moment or two.

  Szerintem nem csak a moment or two hanem lassan 15 perc :/ Őszintén nem akarom megint vissza vinni a Nokia Care-ba >:(

  • Stephen Peter

   Csimáld meg újra az újratelepítést – valszeg’ az első során valami gebasz történhetett. A türelem jól működő rendszert terem! 😉

 • Peti

  Üdv Mindenkinek! A problémám az lenne, hogy felismeri a lumia 930 telómat a recovery tool rákattintok és kis türelmet felirat van már egy órája. Hogyan tudnám visszatenni a 8.1-et? Pedig mindent a leírtaknak megfelelően csináltam…
  Üdv . Peti

  • Stephen Peter

   Szia Peti!
   Elsősorban töröld a gépedről a recovery-t, és telepítsd fel újra! (Ne a Lumia, hanem a Windows Phone Recovery Tool 2.1.1.-et!) Érdemes mondjuk pl. a Revo-val végezni az eltávolítást. Ellenőrizd, hogy minden driver fent van-e a gépeden, és ha igen (beleértve a stabil netkapcsolatot is), tovább kell lépnie a programnak! Írj vissza hogy mi a helyzet!

  • Azóta mi az ábra? Sikerült?

   • Peti

    Szia!
    Köszi a segítséget most próbálkozom vele, írok majd mire jutottam vele 🙂

    • Stephen Peter

     Agyalok, mi lehet a gond.. Nincs véletlen bekapcsolva a telódon az alaphelyzetbe állítási védelem?

     • Peti

      Azt nemtudom, hol kell beállítani? Viszont a jó hír hogy a nővérem laptop-ján tökéletesen végigment a dolog, tehát nagyon valószínű , hogy a gépemen nem jó valami! Nagyon köszönöm a segítséget elsősorban Kereszthidi Gábornak és neked !!!! Üdv. Peti

     • Stephen Peter

      Örülök hogy sikerült a mutatvány, pláne pedig hogy nem adtad fel!

      USB-vel kapcsolatban ilyenkor célszerűbb a gép hátsó csatlakozóit használni – illetve mikor én féltáglásultam, egy Huawei adatkábele sem tetszett a proginak..

      Gratula, és további jó WP-ozást!

   • Peti

    Szia!
    Sajnos ismét nem sikerült, pedig felismerte a telót és a Revo-val távolítottam el! Milyen drivernek kell fent lenni??
    Mert ha valami nincs az még lehet a baj…

    • Stephen Peter

     Nekem fent van a gépen az említett WPRT, a Lumia Software Recovery Tool, a Lumia UEFI Blue driver, és a Nokia Connectivity Cable driver. “Csak” ennyi..

     • Peti

      Szia!
      Most már feltettem a leírt programokat és egyáltalán nem ismeri fel a telót… Help me

   • Peti

    Sajnos már nem ismeri fel a telót a program sehogysem, kérlek segítsetek, Köszi 🙂

  • IamTwo

   Csatlakozom. Nemrég felment a 10549, erre szerettem volna felrakni most a friss 10581-et, de
   0x80070538-re fut. Egy-két helyen azt írják, hogy vissza kell állni 8.1-re és akkor hurrá (noha az volt a mondás, hogy erre nem lesz szükség).
   A recovery tool azonban nem csinál semmit
   Egy laptopon, W7-tel próbáltam, ott felismeri a telefont, majd “kis türelmet” kér a végtelenségig.
   Egy virtuális gépen is próbáltam, ott legalább néha újraindítja a telefont, de végül sikertelen lesz
   reading phone info failed with error 0x00014820 Thor2 Error Connection Not Found
   üzenettel.
   Kérem szépen, ha van valakinek ötlete, ossza meg.
   (L925, build 10549.4)

 • 820ra tettem vissza 8.1-et. örültem neki mert olyan régit pakolt vissza, hogy elsőnek a cyan-t , majd a denimet is fel kellett raknia, nem tartott fél délután. (ezt irónikusan mondom 🙂 )

  • Stephen Peter

   A Denim után jön még egy frissítés – az újraindítási hibákat javítandó. Minden frissítés letöltésével együtt az egész visszaállítás kb. 2 óra.

   • Az volt a legkisebb “gond” amit írsz, kár hogy nem csináltam screenshotot róla de fényévekkel régebbi programot rakott fel elsőre. Na mindegy mert utolérte mgát, működik szépen.

 • Tamás

  Sziasztok.

  A Windows Device Recovery Tool 3.0.2-vel szerettem volna, de a letöltés elmegy a végig,megtörténik az ellenőrzés, majd amikor telepítenie kellene a rendszert elkezdi elölről a letöltést. Legalább 10x már nekifutottam, az eredmény ugyanaz. Néha a letöltés is megáll, a kiszolgáló megsértette a protokollt..Section=ResponseStatusLine üzenettel, de az folytatható onnan. A telefonon lévő rendszer windows 10.10572 és nincs mögötte a technical preview megjegyzés. A win 10 az insider-rel lett feltéve.

 • Balogh Péter

  Egy alaphelyzetbe állítás után eltűntek a csempék, az alkalmazások hiányoztak. Ezen cikk segítségével sikerült életet lehelni a Lumia 635-be. Köszönöm a segítséget!

 • Balázs Kitti

  Sziasztok!
  Nekem az a problémám, hogy a program elindul, felismeri a telefont, viszont onnan vagy nem mozdul tovább, tehát kéri a türelmem (amiből egyre kevesebb) vagy pedig hibát ír ki. Ma frissült a WPRT, a frissítés előtt hibakódig eljutott egyszer, de a mai frissítést követően kiírja hogy a Windows.Phone.Recovery.Tool ……. kivétel lépett fel. Próbáltam laptopon, pc-n, minden usb csatlakozóval, de az eredmény várat magára. Próbáltam rákeresni, hogy esetleg a telefonom típusa képez-e kivételt, de nem találtam semmit. Segítsetek kérlek!!! (L630)