Hogyan álljunk vissza Windows Phone 8.1-re?

25
Windows-10-Phone-Continium
Forrás:

WMPoweruser

Ma reggeli első cikkünk többek között arról is szólt, hogy a Windows 10 Mobile Technical Preview 10136-os kiadására sajnos nem lehet frissíteni a jelenlegi, 10080-as verzióról, ezért előbb vissza kell állítani a telefonon a Windows Phone 8.1-es verzióját. Mint azt leírtuk, ennek az oka az úgynevezett „upgrade bug.”

A visszaállás nem egy különösen bonyolult folyamat, de kezdőknek nem árt, ha kapnak egy részletes leírást arról, hogyan is kell ezt csinálni. Természetesen előtte ne feledjük el ellenőrizni, hogy a mentés be van kapcsolva! Ha nem volt, akkor kapcsoljuk be, és várjunk nagyjából egy negyedórát. A helyreállítás ugyanis minden adatot töröl a telefonunkról. A művelethez először is le kell tölteni és telepíteni a Windows Phone Recovery Toolt. Ha ezzel végeztünk, indítsuk el a programot, és hajtsuk végre a következő lépéseket:

wp_recovery_tool_start

  • Csatlakoztassuk a telefont a pécénkhez a hozzá tartozó adatkábellel. Amennyiben rövid idő múlva nem sikerül a telefon felismerése, válasszuk le a telefont, kattintsunk a „A telefonom észlelése nem történt meg” gombra, és kövessük az utasításokat.
  • Ha megtörtént a telefon felismerése, kattintsunk a hozzátartozó képre.

wp_recovery_tool_firmware

  • Kis idő múlva megjelenik a legutolsó elérhető frissítés. Mivel Windows 10 Mobile-ról akarunk Windows Phone 8.1-re visszaállni, ezért ne csodálkozzunk, hogy azt írja, az elérhető verzió korábbi, mint a jelenlegi. Kattintsunk a „Szoftver telepítése” gombra.
  • Ha megjelenik egy figyelmeztetés arról, érdemes lenne menteni a telefon tartalmát, kattintsunk a továbbra.

wp_recovery_tool_download

  • Ez után a program letölti a legutolsó firmware-t, majd telepíti azt. A firmware mérete általában 1,7 GB körüli méretű, aminek a leöltése a viszonylag alacsony letöltési sebesség miatt akár fél óráig is tarthat. Maga a telepítés egy pár perces művelet.

wp_recovery_tool_install

  • Ha minden rendben ment, akkor kapunk egy értesítést arról, hogy a frissítés rendben lezajlott. Zárjuk be a programot, válasszuk le a telefont, és kövessük a rajta megjelenő utasításokat.

A Windows 10 Mobile és a Windows Phone 8.1 mentése nem teljesen kompatibilis egymással, ezért ne csodálkozzunk, ha a helyreállítás után nem egészen ugyanúgy fog kinézni a Kezdőképernyő.