Forrás:

Neowin

Már hozzánk is befutott olyan információ, hogy egy kedves olvasónknak megjelent egy értesítés arról, regisztrálhat Windows 10-re, és az érdekelte, vajon csak ő kapott-e ilyet. Nos, a helyzet az, hogy nem. Ráadásul nem is mondhatunk rá mást, mint hogy „mi megmondtuk előre.” Az értesítést elhozó frissítés tehát még áprilisban érkezett, és ezek szerint mostantól lett aktív.

screen_shot_2015-05-31_at_9_53_07_pmMost a korábbi cikkünkben említett „AnticipationUX”, illetve „Reservation” fázisok ideje jött el. Előbbi egy Windows logó formájú ikont helyez el az értesítési területen, míg utóbbi végzi az értesítés megjelenését, amely arra figyelmeztet, hogy érkezik a Windows 10, és tessék rá regisztrálni. Az alkalmazás egyrészt elkéri az email címünket, másrészt pedig felvillant pár képet az új verzióról – természetesen nem túl részletesen. Apró kis vicc az egészben hogy a képernyőképeken nem a legfrissebb Windows 10 kiadás látható, hanem így első ránézésre a 10074-es. Ha valaki megadja az email címét, az a kellő időben értesítést fog kapni, és ha beleegyezik, akkor automatikusan frissül a számítógépe Windows 10-re.

screen_shot_2015-05-31_at_9_52_57_pmUgyanakkor vannak, akiket zavar, hogy az értesítési sávon mindig ott van az ikon – amire rákattintva természetesen az értesítés jelenik meg. Ez nyilván hasznos azoknak, akik egyelőre hezitálnak, de a későbbiekben még szeretnének lehetőséget kapni a regisztrálásra, de nem mindenki ilyen. Számukra két megoldás is létezik. Az egyik az, hogy kikapcsolják az ikon megjelenését az értesítési terület testreszabásánál. Ez azoknak előnyös, akik nem akarják folyton bámulni, ám ha eljön az ideje, még esetleg meggondolhatják magukat. A másik jóval durvább és véglegesebb: a korábbi cikkünkben emlegetett KB3035583-as frissítést kell eltávolítaniuk. Ebben az esetben mindaddig nem kapnak újabb értesítést, illetve nem fog az értesítési területen ott figyelni az ikon, amíg ezt a frissítést nem telepítik újra – természetesen manuálisan.

screen_shot_2015-05-31_at_9_52_50_pmHa esetleg valaki fordítva jár, és nem jelenik meg neki az értesítés, az keresse meg a C:WindowsSystem32GWX mappában a GWX.exe nevű fájlt és futtassa le.

Amint látható, a regisztrációs folyamat finoman szólva nincs túlbonyolítva, a szándék pedig végképp nem egy Agatha Christie regénybe illő rejtély: a Microsoft minél hamarabb szeretné elérni azt az 1 milliárd Windows 10 felhasználót, akit a Build 2015-ön megígért – leginkább a fejlesztőknek. Ez a módszer talán kicsit agresszívnek tűnhet, ám nem váratlan azok számára, akik nem egy kő alatt töltötték az elmúlt 3-4 évet: az új rendszer a már meglevő Windows 7 és Windows 8 felhasználók számára ingyenes, a cég pedig nem akar a Windows 7 kapcsán ugyanazzal a problémával szembekerülni, mint az XP esetében. Egyben újabb jelzés a Windows XP felhasználóknak: aki lemarad, az kimarad.

Alábbi képünkre kattintva kis képgaléria nyílik meg.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVideón a Windows 10 10130-as kiadása
Következő cikkFrissült az Outlook Mail és Calendar Windows 10 mobile-ra
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.