Forrás:

Xbox Wire

Ahogy a Cuphead-ről szóló cikkemben kifejtettem, az [email protected] program sok meglepetéssel szolgálhat a gyanútlan szemlélődőnek, így ezek közül osztanám meg az idei E3-as eresztést.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/FLJXBLvGJvc”]

Ashen (fejlesztője: Aurora, Xbox konzol exkluzív) – Egy RPG címről beszélünk, mely poszt-apokaliptikus világban játszódik. A Földet vulkánkitörések miatt hamu fedi, így nincs már természetes fény. A feladatunk hogy egy otthont találjunk, de odáig hosszú az út. Egy vándor bőrébe bújtat minket a játék, akinek a feladata, hogy vezesse a csoportját.

Cuphead (fejlesztője: Studio MDHR, Xbox konzol exkluzív) – A kedvenc [email protected] játékom egy run and gun típusú 2D-s cím, melyben Cuphead-del és Mugman-nel kell legyőzni a harmincas évek rajzfilmes stílusával operáló ellenfeleket. De most őszintén, kinek ne lenne ehhez kedve egy ilyen mesterien összerakott megjelenésű és stílusú címben? (Bővebben itt olvashattok róla.)

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/UJszILRT_D4″]

Tacoma (fejlesztője: Fullbright, először Xbox One-on és PC-n) – Felfedezés. Kutatás. Elszigeteltség. Milyen az élet a Földtől 200 000 mérföldre? Fedjük fel a rejtélyeket a Lunar Transfer Station Tacoma-ról és annak legénységéről. A legújabb játék a Gone Home alkotóitól.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/3svkFqeKz-U”]

Beyond Eyes (fejlesztője: Team17/tiger & squid, először Xbox One-on és PC-n) – A Beyond Eyes egy sokkal komolyabb, elgondolkodtatóbb játék, mint az eddigiek voltak. A főszereplője Rae, egy szeretetre méltó kislány, aki még kiskorában elvesztette a látását egy tűzijátékbalesetben. Így természetesen nem szereti elhagyni az otthonos környezetét. Mégis, amikor Nani, Rae cicája elveszik, összeszedi minden bátorságát és elmegy megkeresni. Mi ezen az úton kísérjük el, ahol nem a tényleges valóságot láthatjuk, hanem csak Rae képzeletvilágát, amit a tapintás, hallás és szaglás alapján próbál magának felépíteni a környezetéről. A nemmindennapi történethez varázslatos megjelenés is társul, így kifejezetten örülök, hogy már idén kézhez kaphatjuk az eredeti tervek szerint. Nagyon elgondolkodtató játék, örülök, hogy ilyen címek is megjelennek már.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/aZo_wUsjucg”]

The Flame in the Flood (fejlesztője: The Molasses Flood, először Xbox One-on) – Már megint egy vándorlós cím, csak most folyóháton közlekedünk egy társadalom utáni Amerikában. A barátságos képi világot egy állandó társ és Chuck Ragan zenéje teszi még meghittebbé. A játék egyébként egy jutalomkörnek tűnik, hiszen a stúdió állítása szerint a csapat BioShock, Halo, Guitar Hero és Rock Band veteránokból áll. Nem tudom, hogy ez már elég a minőséghez, de az biztos, hogy időről időre érdemes lesz lecsekkolni, hogy állnak.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/kNm0u_XxHJ4″]

Superhot (fejlesztője: Superhot, konzolon először Xbo One-on) – Saját megfogalmazásuk szerint ez egy egyedi, stílusos FPS, melyben az idő csak akkor mozog, ha te is. Hm…érdekes, az biztos.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/pRXl_foyneo”]

Game Four (fejlesztője: The Behemoth, először Xbox One-on és PC-n) – Irányítsd a sorsát a tragikusan egyedi hősöknek, amint végighaladsz a játék színterén, egy apokaliptikus csodaországban. Ebben a gyors tempójú, körökre osztott co-op kalandjátékban, melynek helyszíne Castle Crashers küldetéseket teljesíthetsz, kincseket találhatsz és erősítheted a hőseidet.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/y5A-W7QvFRQ”]

Goat Simulator: Mmore Goatz Edition (fejlesztője: Double Eleven/Coffee Stain, konzolon először Xbox One-on) – Minden vágyad csak az volt, hogy egy zombi kecske legyél egy zombi apokalipszis közepette és egy szimulált kecske egy kecskeszimulátor MMO-ban? Szerencsére most mindkét álmod valóra válhat ebben a zseniális Goat Simulator csomagban!

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/DK1njCgLe78″]

A Microsoft egyik nagy bejelentése volt továbbá az #XboxE3 briefingen a Game Preview, mely segítségével a játékosok akár fejlesztés alatt álló címeket is letölthetnek és kipróbálhatnak, illetve visszajelzést adhatnak a fejlesztőknek, ezzel jobbá és dinamikusabbá téve a játékot és a fejlesztést. A programban induláskor négy jéték szerepel.

Ion (fejlesztője: RocketWerkz, először Xbox One-on és PC-n) – A DayZ alkotói által készített és a Space Station 13 által inspirált Ion egy MMO, ahol a játékosok egy hatalmas lebegő űrállomást építenek, melyben élni és elkerülhetetlenül meghalni is fognak, így megtéve az első lépést a világegyetem kolonizálására. Az Improbable technológiája lehetővé teszi, hogy minnél több dolgot szimuláljanak, például a hőmérsékleteket vagy a nyomást.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/K_yq6zUzfnE”]

The Long Dark (fejlesztője: Hinterland Studio, konzolon először Xbox One-on) – A The Long Dark egy magávalragadó túlélésszimulációs játék, mely egy geomágneses katasztrófa utáni apokaliptikus világban játszódik (picit már zavar, hogy ennyi apokalipszis…). Egy különleges storytellinggel megáldott first-person survival szimulátorral állunk szemben, mely igénybe veszi majd minden ügyességünket és agyi kapacitásunkat, hogy kihozzuk a karakterünkből a maximumot.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/wXvMZdPYkaM”]

Sheltered (fejlesztője: Unicube, először Xbox One-on és PC-n) – Már megint egy poszt-apokaliptikus világ, most épp egy nukleáris holokauszt miatt. A játék egy stratégiai cím, ahol egy családot, apa, anya, lány, fiú, kell megvédeni, együtt tartani és nevelgetni egy földalatti menedékhelyen.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/TNmjFiptuxI”]

DayZ (fejlesztője: Bohemia Interactive) – A már emlegetett DayZ egy karakteres, open-world túlélős horror hibrid-MMO, ahol a játékosokat csak egyetlen cél vezérli: éljük túl a poszt-apokaliptikus világot, amíg csak tudjuk!

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/3ss1dckHhfI”]

Mint látjuk, egész kedves kis lineup született. Reméljük a későbbiekben is jönnek hasonló címek Xbox One-ra. Addig is, nektek melyek a kedvenceitek a fentiek közül?