Két nagy fájdalma van az utóbi két évben a Windows Phone rajongóknak. Az egyik az, hogy a Lumia 930 óta nem érkezett új „zászlóshajó” a rendszerbe, a másik az, hogy a Lumia 1020-nak már két éve nincs utódja. Utóbbi óhajtása már csak azért is nagyon érthető, mert a Lumia 1020 viszonylag gyenge hardvert kapott a kiváló, nagy felbontású kamera mellé, ami miatt például a mai napig probléma, hogy nem lehet vele túl gyorsan fényképezni, ugyanis viszonylag hosszú idő amíg a rendszer feldolgozza a képeket.

Most azonban megjelent a remény. Evan Blass alias evleaks „Windows Phone rajongók, ne adjátok fel a reményt” kísérő szöveggel egy elmosódott képet tett közzé, amelyen egy a Lumia 1020-éhoz hasonló kamera rész látszik – ám mint az alábbi kép is mutatja, a kettő nem ugyanaz.

Lumia 1020 vs leakedA nagy probléma az, hogy egyrészt a kép (szándékosan) elmosódott, másrészt semmiféle információ nincs hozzá. Ami így ebben a formában bármit jelenthet, és természetesen a Microsofttól sem fog érkezni róla semmiféle cáfolat vagy megerősítés. Csak reménykedhetünk abban, hogy Blass nem csak játszik velünk. Nektek mi a véleményetek?