Az Xbox bemutatásával a Microsoft szépen, az évek során áthelyezte a hangsúlyt a játék-politikájában a PC-ről a konzolra, melynek talán legikonikusabb, leglátványosabb megjelenése a Game for Windows és a Games for Windows Live bezárása volt. A Windows 8 kapcsán a redmondiak szinte kizárólag a mobil játékok fejlesztésére koncentráltak, bár közel nem eléggé, hogy egy komolyabb, működőképes rendszert vagy kollekciót hozzanak létre. A Windows 10 bejelentésével egyidőben megszellőztették, hogy az új rendszer új politikát is hoz, bár eddig nem túl sok kézzelfogható bizonyítékot láttunk… Persze az E3-on bejelentett két új cím közel nem elhanyagolandó, de majd meglátjuk!

Már az #XboxE3 briefingen be lett mutatva a Gears of War: Ultimate Edition (melyről már írtunk, hogy valószínű, hogy érkezik mostanában), mely az eredeti 60 fps, újradolgozott változatával és néhány ki nem adott jelenettel érkezik kozolra (és persze a Gears of War 4 bétával) 1080p-ben. Hogy miért akkora kérdés a PC-s változat, miért jobb, mint streamelni Xbox-ról? Hát például ez saját 1225 gamerpointtal jön, vagy ami talán egyeseket sokkal jobban lázba hoz (engem annyira nem, őszintén én néha a HD-t se tudom megkülönböztetni a fullHD-tól) támogatni fogja a 4K-s megjelenítést. Ezen kívül nem kell hozzá Xbox kontroller, működni fog egérrel és billentyűzettel, ha valaki azt preferálná inkább.

A másik, hasonlóan izgalmas bejelentés, amiről én sajnos csak Twitteren keresztül értesültem a tegnapi NBA Final közben (nem, nem volt annyira unalmas, hogy meccs közben is a telefonomat néztem, csak éppen reklám volt). Tehát a Killer Instinct is érkezi Windowsra. Valamikor. Valahogy. Többet sajnos nem sikerült megtudnom.

Összességében tehát szállingóznak az Xbox játékok Windows-ra, és ha nem is túl gyorsan, de talán ki tudja békíteni egymással ezt a két ellenséges filozófiát, mármint PC kontra konzol, egy közös platform égisze alatt. Addig is örüljünk a hasonló bejelentéseknek, mert akár összzeállnak végül és kisül belőlük valami, akár megmaradnak elszigetelt jelenségként, mi csak nyerhetünk minden egyes bejelentésen.