Lassan már egy hónapja is van, hogy a Microsoft kiadta a Windows 10 Mobile Preview legutóbbi, 10080-as verzióját, amit annak idején mi is megénekeltünk, és szerintetek ugyan nem maga a tökély, de azért az irány bíztató. Ahogy ez mostanság szok lenni: ha asztali Windows 10, akkor WinBeta, ha viszont a mobil verzió, akkor valami kínai huncutság, most is így van, tessék megnézni az alábbi videót, amin egy 10134-es verzióval futó 720-ast hasonlítanak össze a szintén ki nem adott 10127-es verzióval emberkedő 822-essel! Angolul beszélők előnyben, ugyanis feliratozták.

Nézzük a legérdekesebb változásokat!

  • Először is az eddigi nagyító ikonkás keresőből egy egész kereső sáv lett, ami ugyan nekem annyira nem jön be, de azt nem tagadhatom, hogy sokaknak praktikus lesz ha az arcukba nyomják, hogy itten keressél dikk, mán he!
  • Ami viszont egyértelműen jó, hogy a Phone, a People és az Alarm appokban jobbra, illetve balra simítással lehet az egyes szekciók között váltogatni, avagy akár vissza is térhetnénk a jó öreg Panorama elrendezéshez, amit lebombáztak a redmondiak, de ne firtassuk.
  • A nagyobb felbontású 830-on megjelenik a split screen, tehát az osztott képernyő (csak fekvő állapotban), ami egy általam kevésbé ismert okból kifolyólag tűzbe hozza a felhasználók egy részét. Még nem a tökély, de majd meglátjuk.
  • Végre egyesülnek a Store appok. Eddig ugye a klasszik verzióból csak a klasszik, míg a béta verzióból csak az univerzális appokat lehetett letölteni. A klasszik verziónak annyi, funkciói beleolvadnak a bétába. Még nem tökéletes, de már majdnem.
  • Ugye mondanom sem kell, hogy „hibajavítások és teljesítménynövelés” is került a csomagba, anélkül nem is új verzió az új verzió. A videó alapján tényleg gyorsabb lett, és mintha az alkalmazás összeomlások is kikerültek volna a gyári fukciók közül. A videó készítője szerint ez a verzió már alkalmas a mindennapi használatra, én meg azt mondom, lássuk.

Felmerül a jogos kérdés: ha ez az eddig kiadatlan verzió ennyire jó, miért kell még mindig a 10080-assal szenvedünk. A helyzet az, hogy a frissítéssel magával akadnak gondok, az okok és a konkrétumok nem ismertek, de például a videó készítőjének a 1520-asa is átalakult falazó elemmé a frissítés hatására, márpedig úgy gondolom, a Microsoftnak éppen elég volt a Lumia 5xx-es telefonok frissítési problémája, ami nálunk is hosszú ideig slágertéma volt.

MEGOSZTÁS
Előző cikkLegyél te a legjobb mobil fotós!
Következő cikkA Lumia 940 lehet a titokzatos RM-1104
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.