Forrás:

BME Mobil Innovációs Központ

Az idei évben első alkalommal hirdeti meg a BME Mobil Innovációs Központ a „Közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt”. A versenyre 18 és 28 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését várják, akik ötletes, jól működő, a közigazgatásban használható alkalmazások prototípusát fejlesztik ki valamelyik elterjedt mobil platformra (Android, iOS, Windows Phone). A verseny szakmai együttműködő partnere a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.

A felkészülést a nyár folyamán három alkalommal mentorációs napok támogatják, ahol konzultációs lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek (a részvétel nem előfeltétele a versenyre történő nevezésnek). A szervezők segítséget nyújtanak azoknak is, akiknek van egy jó ötletük, de nincsenek csapattársaik; vagy jártasak a mobil fejlesztésben, de jelenleg nincsen a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazás-ötletük, amelyet megvalósíthatnának.

Az alkalmazások értékelésekor a zsűri vizsgálja az alkalmazások eredetiségét, a megvalósítás során alkalmazott megoldásokat, felhasználói élményt, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét is.

A verseny nevezési határideje: 2015. szeptember 16. szerda, éjfél.

A legjobb alkalmazásokat nevező csapatok alkalmazásaikat 2015 őszén, egy egynapos zárókonferencia keretében mutathatják be.
A verseny részletes kiírása, a nevezési feltételek, valamint a mentorációs napok tervezett programja a 1appkozig.mik.bme.hu oldalon olvasható.

MEGOSZTÁS
Előző cikkLégy Elite gamer!
Következő cikkKellemetlen hiba csúszott a Windows Mobile 10136-os kiadás frissítésébe

Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.

  • Ádám Pintér

    Sziasztok, regisztráltam a honlapon, és találtam egy olyan menüpontot, hogy “Iratok”. Ezen az oldalon a következő szöveg fogadott: “Az 1app versenyen csak felsőoktatási hallgatók, középiskolai tanulók indulhatnak.” A részvételi feltételek között viszont nem találtam erre utalást, de végül a GYIK-ban meglett ennek az állításnak a tökéletes ellentéte: “Szükséges igazolnom, hogy tanuló vagy hallgató vagyok? Az 1app közigazgatási alkalmazásfejlesztő versenyre való nevezésnek nem feltétele a tanulói vagy hallgatói jogviszony.” Kérhetnék egy egyértelműsítést, hogy most akkor feltétel-e, hogy iskolás legyen az ember, vagy nem? 🙂 Köszi!

    • Szia, kérlek a szervezőket keresd meg ezzel a kérdéssel, mert mi csak promótáljuk a versenyt. 🙂