Forrás:

Neowin

Jelen állapot szerint – ami szinte 100 százalék – a Windows 10 július 29-én fog megérkezni, ám a Windows 10 Mobile-ra még várni kell egy cseppet: eddigi információink szerint valamikor október végén jelenik meg. Ebbe az információba kavar bele egy bemutató, amit egy microsoftos szóvivő tartott a hardverszállítóknak, és amin az alábbi dia is megjelent.

1_windows_10_mobile_launch_storyEz szerint a Windows Mobile kiadások (a személyes és az üzleti verzió) „a következő negyedévben” fognak megjelenni. a neowin szezője szerint ez a kifejezés szeptember végét kellene, hogy jelentse. Szintén a Neowin információja szerint a szóvivő igen lelkes hangulatban hozzátette, hogy októberben, de ha lehetséges akár szeptemberben. Mint azt feljebb már írtam, aki folyamatosan figyeli a rendszert érintő híreket, annak kisebbfajta meglepetés lenne ez, hiszen mindezidáig az október vége volt a legvalószínűbb megjelenési időpont, már csak azért is, mert a Windows 10 Mobile a legjóindulatúbb hozzáállással sem tekinthető többnek, mint egy még sok fejlesztést igénylő pre-béta rendszer.

Ráadásul, mivel az információt zárt körben, kifejezetten a hardvergyártóknak közölték, is lehetséges, hogy ez a szeptember végi időpont az lesz, amikor az RTM verziót átadják ezeknek a hardvergyártóknak, ami egyértelműen azt jelenti, hogy a tényleges megjelenés simán lehet az eddig ismert október vége. Kivételt képezhetnek ez alól még azok, akik elég merészek voltak ahhoz, hogy csatlakozzanak az Insider Preview programhoz. Egyelőre elég sűrűn elmorzsolt átkaikért cserébe lehetséges, hogy ők is hardvergyártókkal egy időben jutnak hozzá ehhez a bizonyos kiadása kész verzióhoz.

Hogy senkiben se maradjanak kétségek, egyelőre semmi sem erősíti meg a rendszer szeptember végi megjelenéséről szóló pletykát, sőt azt is figyelembe kell venni, hogy már az eddigi határidő is akkor érvényes, ha minden jól megy, és semmi különösebb probléma nem lép közbe, márpedig a Windows Mobile Preview már ütközött bele komolyabb nehézségbe, ami miatt csúszott a megjelenése a lumia telefonok többségére, illetve az 5xx széria darabjaival is voltak problémák még ezen felül is. Egy újabb ilyen hiba tovább tolhatja a határidőt az év vége felé. De egyelőre legyünk bizakodók: már csak pár hónap a végéig.