Az #XboxE3 briefing egyik legizgalmasabb bejelentése kétségtelenül az volt, hogy az Xbox One konzolok képesek lesznek (akár eredeti lemezről) eredeti Xbox 360-as játékokat futtatni. Hogy melyeket? Eddig nem volt erre pontos válasz, de most a Microsoft feltette az i-re a pontot, hiszen bejelentette, hogy ez csak is rajtunk múlik. Szavazzunk, hogy melyik kell, ők megfelé csinálják!

A visszafelé kompatibilitás már ma elérhető a preview tagoknak (a történetről itt olvashatsz bővebben, ha tegnap lemaradtál volna róla), de ez csak huszonegy címet támogat első körben. A Microsoft ígérete szerint ez a szám szízra emelkedik, amíg mi, halandók is megkapjuk a szolgáltatást. Az egész alapját egy Xbox 360 emulátor adja, mely elméletileg bármilyen játékot képes elvinni (a Kinectesek kivételével, mivel a Kinect és a Kinect 2 alapjában véve másként működik). A dolgot bonyolítja, hogy a játékok “újrakiadásához” a forgalmazó engedélye is kell, ami persze nem garantált. Ezzel együtt a Microsoft megtesz mindent, a többi nem rajta múlik.

Az Xbox uservoice oldalán szenteltek egy külön kategóriát az ilyen “játékigényeknek”, így mindenki szavazhat, hogy melyik kedvenceit szeretné leghamarabb viszontlátni. Egyelőre a Rockstar 2010-es Red Dead Redemption-je áll első helyen, de a Call of Duty: Black Opps II sincs sokkal lemaradva.

Tehát szavazásra fel, döntsd el ma, hogy a tegnap játékai közül mivel játsszunk holnap!

MEGOSZTÁS
Előző cikkVideón a Windows 10 Mobile 10136-os kiadás
Következő cikkSzavazd meg te a legjobb mobilfotósokat!
Hobbifotós, #WinPhan, másodvonalbeli gamer. Az új dizájnfilozófia megjelenésével egy időben csatlakozott a redmondiak népes támogatói táborához. Vallja, hogy egy telefonnak minden időben tükröznie kell többek között tulajdonosa egyéniségét és pillanatnyi lelki állapotát. Leginkább az entertainment témák érdeklik, menthetetlen sorozatfan, kapcsolata a zenével 'bonyolult'.