A felhasználói felület minél egyszerűbbé és letisztultabbá tétele néha át tud lépni egy határt. A Microsoftot az utóbbi időkben gyakran érte az a vád, hogy az „elpazarolt felületek” és a csak világos és sötét témák miatt a Windows Phone felhasználói felülete unalmassá vált. A Windows 10 Mobile fejlesztése során – hol jól, hol kevésbé jól – ezen igyekeznek változtatni.

cortana-weather-old-newA Windows Central Mohamed W. fedőnevű olvasója fedezte fel, hogy mind a Windows 10-ben, mind annak mobil verziójában a Cortana időjárás előrejelzésében színek jelentek meg. Fenti képünkön a Cortana Windows 10 mobile verziójának eddigi és legújabb megjelenése látható egymás mellé helyezve, hogy jobban észrevhető legyen a különbség. Az új dizájnban a hozzáadott színek éppen csak jelzés értékűen, ám talán éppen ezért ízlésesen és mégis figyelemkeltően jelennek meg, ami szerintünk határozottan javít az alkalmazás kinézetén.

weather-corana-color-iconsNektek tetszik ez az új irány? Ha igen, kérünk titeket, írjátok meg hozzászólás formájában vagy hívjatok minket a 99 4233 23231 232-es emeltdíjas számon, és adjatok sok pééénzt!