A nemrég kibocsátott Windows 10 Mobile egyik nagy újdonsága az – iPhone megoldására hasonlító – egykezes üzemmód. Ehhez a Start gombot kell nyomva tartani, mire a képernyő összeugrik a kijelző alsó felére, hogy könnyebben elérhető legyen a tartalma. A megoldás csak legalább 5″-es készölékeken működik, és a Kezdőképernyőn még nem megy a görgetés, de az alkalmazásoknál igen. A funkció igen hasznos például az egyelőre még Project Spartan néven futó Microsoft Edge esetében, amely valamiért nem örökölte a rendkívül praktikus alsó címsort az Internet Explorertől.

Ahogy arra már céloztunk, a megoldás nem egyedi, az iPhone 6 és iPhone 6 Plus felhasználók a Home gombra duplán tapicskolva érhetik el ugyanezt a hatást, de a Samsung már 2013-ban, majd az LG is bemutatta a saját megoldását arra a problémára, hogy bizonyos képernyőméret esetén az egykezes használat már fizikai korlátokba ütközik.

MEGOSZTÁS
Előző cikk…és mégsem halott a Kinect!
Következő cikkSötét téma a Windows Mobile 10136 Áruházában
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.