Forrás:

WinBeta

Pénteken került ki a Windows 10 legújabb, 10130-as kiadása kizárlag a Gyors kör tagjai számára. Amint az már megszokható, az egyre frissebb kiadások jellemzően egyre kevesebb újdonságot tartalmaznak. A WinBeta munkatársai ismét voltak olyan kedvesek és videót készítettek róla. Előzetesen annyit hozzátennék, ezúttal kifejezetten kevés dolgot mutatnak be rajta, illetve egyes funkciók bemutatása nem is igazán sikerül, például a Project Spartan el sem indul.

Láthatjuk például a Start menüben alul levő lista testreszabásának módját, megnézhetjük az új rendszer ikonokat, amelyek az eredeti tervekkel ellentétben jóval kevésbé lesznek flat ikonok, jóval több térhatást tartalmaznak. Érdekes módon az élő csempék 3D forgó effektusa kikerült, ugyanakkor több helyen is megjelennek blur hatások, erősítve a visszatérést a Windows 8 előtti verziók megjelenéséhez.
Aki eddig nem tudta, az megtudhatja, hogy a Cortana gyorsbillentyűje a Windows + C kombináció (ez már a 10122-es verzióban is így van), amelynek hatására egyébként egy teljesen megújult felület jelenik meg, ami kifejezetten csinos.

MEGOSZTÁS
Előző cikkAlkalmazás ajánló: Briefcase
Következő cikkHogyan néz ki a Windows 10 regisztrációs alkalmazás, és hogyan lehet eltüntetni
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.