A jól megszokott esti-hajnali órákban a Microsoft útjára bocsátotta a Windows 10 10158-as kiadását, amely a Fast ringre (gyors kör) feliratkozó versenyzők számára elérhető. Érdekesség, hogy majdnem egy hónap eltelt a 10130-as kiadás óta, de türelmünk rózsát termett, és sok újdonságot.

Mielőtt valaki nekiesik, egy jó tanács. Ha már eddig is a jelenleg még Project Spartan néven futó böngetőt használod, akkor a frissítés előtt érdemes elmenteni a kedvenceket, ugyanis a Windows 10-re is igaz az, hogy a névváltás sajnos az az univerzális alkalmazás azonosítóját is módosítja, magyarul az az app nem ez az app, tehát nem fér hozzá a korábbi adataihoz. Sem a kukikhoz, sem az előzményekhez, sem az olvasólistához, sem a kedvencekhez. Ne tessék zsörtölődni, mert a Technical Preview telepítésével az efféle malőröket felvállaltuk.

A mentés menete a következő:

  • Másoljuk ki a kedvenceinket a %/Packages/Microsoft.Windows.Spartan_cw5n1h2txyewy/AC/Spartan/User/Default/Favorites helyről.
  • Mentsük el a %userprofile%/Favorites mappába
  • A frissítés után, ha megtörtént a Microsoft Edge-re való frissítés, meg fog jelenni egy ablak, ami felajánlja, hogy importáljuk kedvencünket egy másik böngészőből. Válasszuk az Internet Explorert, így importálni tudjuk a %userprofile% mappába mentett kedvenceinket a Microsoft Edge-be.

Körülbelül ennyi. Az 10158-as kiadás újdonságairól igyekszünk mihamarabb tájékoztatni titeket, illetve egyik szerzőnk hamarosan telepíti, és várhatóan megosztja tapasztalatait veletek.

MEGOSZTÁS
Előző cikkKemény világ: a Microsoft felvásárolhatja az AMD-t
Következő cikkLetölthető a Windows 10 10159-es kiadása
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.